Sports Lady®

Sports Lady®

1.11.2017

Poskiontelot auki ilman nenäsuihkeita, kehonhuoltoa kasvoille




Oletteko huomanneet, että kun talvi tulee ja kotien lämmitys on laitettu päälle, niin ihon kuivumisen lisäksi nenä saattaa mennä tukkoon. Huomasin itse reissusta tullessa (reissussa ei ollut mitään ongelmaa), että nenä alkaa mennä tukkoon. Mulla on etenkin vasemman puoleisessa poskiontelossa jonkinlaista ahtautta, ja tuntuu että se puoli tahtoo aina mennä jotenkin tukkoon. Etenkin talvisin.

Reissusta takaisin tullessa selasin lentokoneen lehteä, jossa oli juttua Face Gymistä, "kuntosalista" tai treenistä pelkästään kasvoille. Myös Facebookin kautta olen välillä katsellut Face Yogan videoita, joissa opastetaan liftaamaan kasvoja luonnollisesti, jumppaamalla niitä. Niin ikään Method Putkisto kasvoklinikassa on hyviä liikkeitä, joilla kasvojaan voi liftata ja freesata.

Jostain syystä tuo nenän tukkoisuus alkoi heti matkan jälkeen ärsyttää ja ajattelin kokeilla joskos siihenkin löytyisi luonnollinen konsti. Enhän mä lihasjumiinkaan ota relaksanttia tai buranaa, vaan venyttelen. Sama juttu nenäsuihkeiden kanssa. Niitäkään en haluaisi käyttää. Joten ajattelin vähän jumpata naamaa. Viime lauantaina tein itse asiassa pidemmänkin "naamatreenin" ja huomasin, että noista nenää avaavista liikkeistä oli todella hyötyä. Näihin liikkeisiin otin mallia Putkiston kasvokoulu -kirjasta.


liike 1 a

Muutamalla hyvällä liikkeellä saa nenäonteloita avattua ja tässä muutama sellainen teillekin. Kokeilkaa. Se ei maksa mitään ja ainakin minulla toimii. Nenä ei ole matkan jälkeen ollut enää tukossa vasemmalta puolelta kun olen parina päivänä jumpannut naamaa. Muista hengittää rauhallisesti liikkeen aikana ja pitää hartiat rentoina.

Liikkeessä 1 aseta sormet nenän keskiosaan ja liu'uta siitä ylöspäin nenävartta pitkin. Pysäytä nenän yläosaan ja paina sormia yhteen. Liu'uta kevyesti sormet takaisin lähtöasentoon ja toista muutaman kerran. 

Tämän jälkeen venytä vielä nenäkukkulan ja kulmakarvojen väliä muutaman kerran. Liike 1 b.


liike 1 b

Liikkeessä 2 paina sormenpäitä kohti ientä. Toista tämä muutaman kerran. 


Jos ajatellaan kasvotreeniä, niin moniko siihen jaksaa ryhtyä, tai opetella liikkeitä? Mun mielestä kuitenkin se kannattaa. Onhan se vähän vaivalloista. Ehkä vähän hassuakin. Useimmat liikkeet ovat niin älyttömän näköisiä, että alkaa vain naurattaa kun niitä tekee. Mutta: kasvoista saa paljon freesimmät, hymyileminenkin on helpompaa.. Yhtä lailla kun panostan venyttelyyn ja saan sillä toimivamman aineenvaihdunnan, solakamman olemuksen ja paremman ryhdin puhumattakaan siitä vetreästä olosta, niin yhtä lailla kasvojumppa kannattaa. Se tekee saman kasvoille. 

Uskon ja vannon luonnollisuuteen, mutta toki on jokaisen oma asia mitä kasvoilleen ja kropalleen tekee. Näillä mennään siis täällä. Naamajoogalla ja venyttelyllä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti