Sports Lady®

Sports Lady®

11.10.2017

Keskiviikon supersmoothie



 Tällä viikolla on todella maistunut raakapainotteinen ruoka. Aamupalaksi olen tehnyt tuorepuuroa, viimeaikaisen vakkariaamupalan kaurapuuron ja paistettujen munien sijaan. Lihaton lokakuukin on sujunut mainiosti, etenkään kun punaista lihaa en ole muutenkaan yli pariinkymmeneen vuoteen edes syönyt :D Mutta broileria ei ole mennyt kertaakaan, kalaa vähäsen, kananmuniakin olen vähenteänyt selkeästi. Jotenkin sitä kroppa taas sanelee mitä se tarvitsee. Tulee selkeä halu puhtaaseen, kevyeen ja hyvää tekevään ruokaan. Varmasti ihan senkin vuoksi, että sitä on koittanut pitää omasta terveydestään ekstrahyvää huolta tällä viikolla, sillä..


..tämä viikko on sitten muuten mennyt pientä potilasta hoitaessa. Ahvenanmaan turnauksesta tuliaisina oli kova kuume ja angiina. Onneksi mentiin heti maanantaina lääkäriin, jotta saatiin paraneminen käyntiin. Itse en tautia onneksi saanut, joten tuleva viikonloppu näyttää hyvinkin valoisalta sen suhteen. Ja lapsenkin kuume on tiessään ja kurkkukipu myös. Mun käsikin alkaa olla jo parempi. Perjantaina on tarkoitus lähteä Tallinnaan ja se kaupunki on kyllä niin paljon edellä Helsinkiä kaikkien ihanien kasvisravintoloiden, raakakakkukahviloiden ja luomujuttujen kanssa. Niin ruuan puolesta kuin kosmetiikankin. Suomessa pienyrittäjyys on tehty niin helkkarin vaikeaksi, joten se varmasti rajoittaa tuota liiketoimintaa aika reippaasti täällä. Mutta viikonloppua todella odotan, tekee hyvää päästä vähän tuulettumaan pitkästä aikaa. 




Tämän päivän smoothie valmistui simppelisti puolukoista ja luomubanaanista. Puolukoita teki juuri tänään mieli ja se vähentääkin kehosta tulehdustilaa. Sen lisäksi puolukan sanotaan vielä vaikuttavan suotuisasti kolesteroliin ja verensokeriin ja sanotaan sen estävän jopa verisuonitauteja, allergioita ja syöpääkin. Kaveriksi laitoin vettä ja heitin sekaan vähän chian siemeniä. Puolukat on mainio superfood, jota metsät ovat pullollaan. Sitä ei kaukaa tarvitse tänne kuljettaa. 

Tässä lokakuun aikana on tullut mietittyä vielä enemmän tämän kasvispainotteisemman syömisen myötä myös vastuullista ja eettistä syömistä. Kasvisruokavalion ja vegaaniruokavalion suhteen arvot ovat pehmenneet vuosi vuodelta ja ihmisten tietoisuus on kasvanut. Se mitä lautaseltamme löytyy, vaikuttaa myös suoraan ympäristöömme. Esimerkiksi lihansyönti ei ole pelkästään eettinen kysymys, vaan myös vakava ympäristöongelma. Kasvissyönnissä ei mielestäni ole enää niinkään kyse ideologiasta, vaan enemmän faktoista. Oman ruokavalion muuttuminen vuosien varrella on käynyt hitaasti, mutta tällä hetkellä sitä ei voi edes verrata siihen mitä se oli parikymppisenä. Muutoksia on hyvä tehdä vähitellen. Ja halu siihen lähtee aina itsestä. On sitten kyse painonpudotuksesta tai puhtaasti ja eettisesti syömisestä. Tällä hetkellä lihan ja maitotuotteiden lisäksi ovat vähitellen jäämässä pois broileri ja kananmunat. Tai broileri on oikeastaan jo jäänyt jokin aika sitten. 


Tiedän, että kasvissyönti ja vegaanius herättää paljon tunteita ja mielipiteitäkin on paljon niin puolesta kuin vastaankin. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on suvaitsevaisuus kaikkien ruokavalioita ja mielipiteitä kohtaan. Turha paasaaminen ja julistaminen ei yleensä auta mitään, ärsyttää vain ihmisiä. Ja oikeastaan liika vahtiminen, varominen ja ahdistuminen ovat myös vähän huono juttu. Hyvä ja puhdas ruokaa hellii kehoa ja mieltä, myös ihoa ja hiuksia. Ja on hyvä pysähtyä myös sen tosiasian äärelle, että ympäristöstä pitää pitää hyvää huolta. Maapallo ei kestä ikuisuutta tätä nykyistä ihmisen elämäntyyliä. Pidetään itsestämme ja ympäristöstämme huolta ja ruokitaan kehoa hyvillä raaka-aineilla. Lapsetkin saavat perintönä juuri meidän ruokailutottumuksemme, joten omia tapojaan muuttamalla tekee palveluksen myös jälkikasvulleen. 

Ihanaa keskiviikkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti