Sports Lady®

Sports Lady®

31.10.2016

Kotitreeni matkalle tai olohuoneeseen, Monday Motivation


Monday Motivation

Jos tänään tuntuu salille lähteminen tahmealta, mitä jos kokeilisit kotitreeniä? Treenaan nykyään paljon oman kehon painolla, en juuri käytä perinteisiä salin laitteita. Saatan käyttää pieniä käsipainoja ja kuminauhaa usein apuna ja kahvakuulaa tottakai. Ja myös tasapainolautaa sekä jumppapalloa, jonka päällä teen liikkeet polviseisonnassa. Mutta tästä treenistä selviät pienillä käsipainoilla (etkä välttämättä tarvitse niitäkään) ja kuminauhalla. Harjoitus on helppo tehdä vaikka työmatkalla hotellihuoneessa. Treeniä varten ei aina tarvitse lähteä salille tai nostella isoja painoja. Lyhyessä ajassa, pienellä varustuksella selviät mainiosti. Vähemmän on joskus enemmän. 

Mutta ennen harjoituksen aloittamista: lämmittele!



1) Punnerrus käsipainojen kanssa, käden ojennus. Toista 10 kertaa. Yhdistä tämä kuminauhan kanssa tehtävään rintapunnerrukseen (kuminauha selän takaa ja työnnä käsiä eteen), 20 kertaa. Tee kolme kierrosta.

kyykky kuminauhan kanssa
2) Askella vieri viereen polvet hieman koukussa (20 kertaa edestakaisin). Kyykkää 20 kertaa, jatka kyykkyjä ja nosta jalkaa vuorotellen sivulle (käännä hieman varpaita kohti lattiaa, jalkaa sisäkiertoon, saat paremman tuntuman pakaraan), 20 kertaa yhteensä. 

Jatka suoraan näiden perään sumokyykyllä (avaa polvet ja jalkaterät ulospäin). Tee 10 sumokyykkyä kädet ojennettuna eteen. 10 kyykyn jälkeen pysäytä ala-asentoon ja vedä lapoja yhteen 10 kertaa pysyen koko ajan alhaalla (kädet tiukkana!). Toista 3 kierroksen verran ja jokaisella kierroksella nopeuta tempoa. 


3) Ojentajapunnerrus käden ojennuksella 10 kertaa ja ojentajadippi käsipainolla (konttausasennossa) 20 kertaa heti perään. Toista kolmen kierroksen verran putkeen ilman taukoja.


4) Vuorikiipeilijä: 10 hidasta, 10 juosten,  sitten käännyt selinmakuulle ja tee 15 istumaannousua kädet niskan takana tai vartalon vierellä. 3 kierrosta putkeen. 


Nopea koko kropan treeni on tehty. Treenin lopuksi jäähdyttele ja venyttele kevyesti (lyhyin dynaamisin venytyksin). 

28.10.2016

Perjantain kuulumisia


Loistavaa perjantaita kaikille. Mun selkäkipujen piina kesti melkein sen neljä viikkoa tällä kertaa. Näin pahana se ei ole ollut kolmeen vuoteen. Mutta nyt taas on valoa tunnelin päässä. Oli ihana vetää eilen tunti kun mihinkään ei sattunut. Tuo alla olevan kuvan istumaannousu ei ole onnistunut moneen viikkoon. Terveys on kyllä tärkeä asia. Kaikkein tärkein. Ja sen eteen on valmis tekemään mitä tahansa. Oli kyllä super kiitollinen olo eilen. Omien kehonhuoltojuttujen lisäksi aion konsultoida erästä fysioterapeuttia, joka vaikuttaa hyvältä näihin vaivoihin. Ehkä siitäkin pian lisää blogissa. 


Tällä viikolla olen saanut uusia ohjattavia ja töiden tekemiseksihän tää on taas mennyt kun lapsi on ollut isällään. Mutta olen myös ehtinyt lepäämään, sillä jokapäiväiset harrastuksiin kuskaamiset ja äidin velvoitteet eivät nyt ole velvoittaneet. Oon nukkunut pitkiä yöunia ja välillä vähän päikkäreitäkin. Pimeyteen ja "kaamosmasennukseen" toimii kyllä ihan nukkuminen. On nukuttava tarpeeksi. Tässä vaiheessa syksyä on yleensä iskenyt makeanhimo ja super väsymys, mutta kun nukkuu ja lepää niin ehkä sitä ei tulekaan? En tajua miten monta vuotta painoin niin vähillä yöunilla. No, eihän se kehokaan siitä tykännyt. Hormonitoiminta oli ihan sekaisin ja olo jatkuvasti turpea. 

Kävin myös pikareissulla Tampereella tällä viikolla. Yhdistin työreissun, kauneushoidon ja rakkaan ystävän tapaamisen. Tampere on kiva kaupunki, mutta liikenne siellä on aivan hullua. Ihan pelotti ajaa keskustassa kun jengi oli siellä niin superagressiivista. Suomen villilänsi ;) Muuten niin ystävälliset ihmiset muuttuvat liikenteessä ihan hulluiksi.. Oli turvallista palata kotiin Helsinkiin :D Kävin Tampereella Enkeli & Pumpuli -hoitolassa liftaavassa kasvohoidossa, joka tehdään täysin luomutuotteilla. Ensimmäinen hoito tehtiin I Love Me messuilla. Pelkästään jo tämän hoidonkin takia olisin voinut ajaa Tampereelle. Aivan loistava. Kirjoitan blogissa enemmän siitä lähipäivinä. 

Ihana viikko ollut ja ihania asiakkaita mulla kyllä on. Kaikki ohjaukset ovat tällä hetkellä asiakkaiden kotona. Toisilla on taloyhtiössä oma sali, toisten treenit tehdään kotona tai ulkona (tällä viikolla kyllä vähemmän ulkona enää..). Hyvä vaihtoehto on palkata PT, joka tulee kotiin. Näin säästyy aikaa aivan valtavasti ja voit olla varma, että pysyt kunnossa. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän on huolehdittava lihaskunnosta, liikkuvuudesta ja myös tasapainon kehittämisestä ja ylläpitämisestä. Myös ruokavalio on monella retuperällä ja sitä lähdetään myös aina korjaamaan. Sekin on pitkä tie, mutta onneksi aikaa opetella on koko loppu elämä. Suolisto vaatii aikansa sopeutua uuteen, puhtaampaan ruokavalioon ja se tasapainottuu kyllä muutamassa kuukaudessa oikealla ruokavaliolla. Tällä hetkellä mulla on myös pelkkiä ravinto-ohjattavia. Senkin voi toteuttaa parivalmennuksena, jolloin hinta on hieman edukkaampi. Ilolla seuraan jokaisen treenattavani ja valmennettavani kehitystä. Niin tunneilla kuin yksityisohjauksessakin. 


Ihanaa viikonloppua kaikille!

xo
Hanna

27.10.2016

Mustasukkainen


Nämä sukat mun on pakko esitellä teille. 
Sain postissa mustat ja pinkit Shashin sukat testiin. 
Ne on tarkoitettu pilatekseen, venyttelyyn, barreen, joogaan tai mihin tahansa lajiin. 





Kummallekin jalalle löytyy oma sukka ja sukkia saa myös niin, että isovarvas on erillään muista varpaista. Ja säihkettä riittää sukissa. Pohja on samanlainen kuin lasten "jarrusukissa". Tykkään.





Hauskaa vaihtelua kehohuoltotunneille. Tosin talvella ja kylmään vuodenaikaan tykkään pitää jalassa ihan villasukkia. Niitä kuluukin käytössä paljon.

26.10.2016

Apua alaselän kipuihin



Jatketaanpa vielä tätä selkä -teemaa. Voitte kuvitella, että 20 vuoden aikana olen kokeillut kaiken mahdollisen tai ainakin aika paljon erilaisia asioita, mitkä helpottavat sitä akuuttia vaihetta kun selkä "menee" ja se on tosi kipeä. Eilen kerroinkin, mikä on mielestäni paras konsti lihaskramppien laukaisemiseen (lääkärit on varmasti eri mieltä tästä kyllä..): vesikävely sekä kylmä/kuuma -hoito joko kylmäallas/sauna tai kylmä järvivesi/sauna. Järveen jää kyllä kaikki kolotukset. Sen verran shokkia tulee kropalle ja endorfiinit alkavat hyrräämään. 

Toki on kaikki perinteiset geelitkin kokeiltu. Joskus saatan laittaa myös rentouttavaa, aromaattista öljyä selkään, kun se on kipeä. Tämän kolmen viikon aikana täytyy sanoa, että kokeilin oikeastaan kaikkea. Venytellä ja rullata ei kannata, kun se on kaikkein ärtynein. Silloin selän on annettava levätä. Sitten vähitellen pahimman vaiheen mentyä ohi, voi sitä alkaa huoltamaan venytyksin ja erilaisin Pilates -liikkein. Mutta kaikkein parasta selälleni on ollut säännöllinen venyttely ja Pilates. Ja oman treenin olen muuttanut täysin perinteisestä salitreenistä toiminnallisemmaksi, jolloin teen liikkeet joko pallon päällä polviseisonnassa tai tasapainolaudalla. Näin core joutuu tekemään töitä joka sekunti ja "ydintuki" on aktivoitu. 

Mutta huippu löytö oli I Love Me -messuilta tämä Back on Trackin selkävyö. Sain tämän vyön testiin. Samoin hanskat yllä olevassa kuvassa (joiden lämpöteho perustuu samaan teknologiaan). Mulla on käytössä matalampi versio vyöstä, joka on hyvä jos istuu tai ajaa autoa. Vyön takaosassa on pehmeä, irrotettava pehmuste, joka täyttää selkärankanikamien ympärille muodostuvat ilmataskut. Pehmuste voidaan irrottaa ja sitä voidaan käyttää erikseen, esimerkiksi vaatteiden alla. Koska suojan pääasiallinen vaikutus perustuu Welltex-kankaaseen, suojan antama pieni lisätuki vain tehostaa vyön vaikutusta. Korkeamman etuosan vyö taas tukee enemmän, kun vatsan alue tiivistyy ja keskivartalo on paremmin tuettu. Tämä mun vyö enemmänkin vain lämmittää selän aluetta. 


Kaikki Back on Trackin lihas-ja nivelsuojat on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Tämä funktionaalinen tekstiili on vanhan kiinalaisen perinteen ja modernin tieteellisen tekstiiliteknologian yhteistyön tulos. Toiminnalliset ominaisuudet on tuotu tekstiiliin liittämällä polyesteri- tai polypropyleenikuituihin funktionaalisia ominaisuuksia sisältäviä keraamisia partikkeleita. Kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien keraamisten partikkeleiden avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Tämä funktionaalisen kankaan takaisin kehoon heijastama energia on pitkäaaltoista infrapunasäteilyä.
Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä.


Tämä vyö on ollut kyllä mieletön apu selkäkivun yllättäessä. Voin lämpimästi suositella sitä kaikille. Pitää kuitenkin muistaa, että kroonisista selkävaivoista kärsivän tulee huolehtia omalla harjoittelullaan siitä, että selkä pysyy kunnossa. Lihashuolto, pilates ja oikein tehty lihaskuntoharjoittelu vahvistavat kehoa ja pitävät sen toimintakuntoisena. Tuotteita myydään mm. apteekeissa ja täältä voit tarkistaa oman lähimmän jälleenmyyjäsi.

25.10.2016

Kipua




Messuista on selvitty ja oli kyllä mieletön viikonloppu. Mua on vaivannut selkäkipu viimeiset kolme viikkoa. Omat treenit ja liikunnat on jääneet kokonaan. Viime viikolla kävin varovasti kävelemässä 30 minuuttia, mutta se oli ilmeisen liikaa selälle joka taas ärtyi. Olen parikymppisestä asti kärsinyt kroonisista selkävaivoista. Silloin kaaduin, ja mulla todettiin välilevynpullistuma. Selkä pysyy kunnossa oikeanlaisella liikunnalla ja myös tämä oli yksi syy, jonka vuoksi opiskelin Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaajaksi.

Sunnuntaina aamulla parin päivän messuilun jälkeen jouduin peruuttaen ryömimään sängystä aamulla pois. Selkä ei kärsinyt yöllä edes vaihtaa asentoa ilman käsivoimia. Sunnuntaina sain onneksi levättyä ja nyt se on paljon parempi. Harmikseni olen usealta taholta saanut kuulla, miten nyt kannattaisi miettiä alanvaihtoa ja unohtaa rankat ohjaukset. Totuus on kuitekin se, että niitä rankkoja ohjauksia ei ole montaa viikossa ja huollan kuitenkin kehoa enemmän kuin kukaan tietämäni ihminen. Loukkaantumiset viime vuosien aikana ovat johtuneet täysin muista asioista kuin työstäni. Polvikierukka repesi pari vuotta sitten, koska koulun lattia oli superliukas missä vedin tuntia. Jalka luisti alta ja vahinko tapahtui. Sitten olkapään ja hauiksen repeäminen viime talvena johtuivat siitä, kun käänsin auton rattia kun ohjaustehostin hajosi. Muuten olisimme olleet ojassa lapsen kanssa.. Ja selkä taas jumahti pyörälenkin seurauksena. Useampi kymmenen kilometriä pienessä viimassa ja jäin pyöräilyasentoon lenkin päätyttyä. Sitä edelsi melkoinen istumisrupeama koneen edessä kun tein nettisivuja. Istuminen on kaikkein pahinta myrkkyä. Ja tuo selkäasia on perinnöllistä, valitettavasti. 



Pyörälenkin jälkeen tuli sitten nelikymppiset ja kipeän selän kanssa kävin kaupassa, raahasin tavaroita, siirtelin huonekaluja juhlapaikassa, tyhjensin autosta kilokaupalla kahvakuulia, että ruuat mahtuvat kyytiin.. Valmistelin juhlia. Sitten lopulta kun vieraat olivat lähteneet, jäin makaamaan lattialle selkä aivan romuna ja olisin mennyt vain nukkumaan. Ystävät, jotka mun kanssa jäivät juhlapaikkaan yöksi tsemppasivat mut kuitenkin lattialta ylös ja laulettiin lopulta Sing Staria kolmeen asti yöllä. Sitten oli seuraavana päivänä vielä juhlapaikan siivous ja kotiin tavaroiden roudaaminen. Syysloma lapsen kanssa ei ehkä antanut mahdollisuutta levätä. En hennonnut lapselle sanoa, että äidillä on nyt selkä vähän kipeä ja että syyslomahauskuudet on peruttu.. Käytiin uimassa, Kisiksellä EasySport päivää viettämässä, Lintsillä, leffassa ja vaikka mitä. Sitten olikin jo I Love Me -messut jossa kiersin aamusta iltaan ja paketti oli selvä. Nyt on kuitenkin ollut mahdollisuus ottaa rauhallisemmin ja selkä alkaa olla kunnossa. 

Kyllä terveyttä vain arvostaa silloin kun olet täysin toimintakyvytön ja kipu on mieletön. Itse en koskaan luovuta. Tulee sitten mitä loukkaantumista tahansa, päätän joka kerta että saan itseni kuntoon. Polvi tuli kuntoon ja kestää lasketteluakin vaikka lääkärit sanoivat, ettei se sitä koskaan tule kestämään. Tai juoksemista. Olkapään kanssa punnerran jo suorin jaloin, vaikka sekin oli vähällä joutua puukon alle ja vielä kesällä oli niin kipeä etten saanut nukuttuakaan. Paras lääke kaikkeen vaivaan on aina kylmä järvivesi ja sauna. Kylmä/kuuma hoito. Ja vesikävely tai uinti. Olkapään kanssa en ensin pystynyt uimaan ollenkaan, mutta vähitellen se alkoi sitä kestää. Selkä on joka kerta myöskin ollut parempi, kun olen käynyt vetämässä pienet vesikävelyt. Ja siihen päälle muutama pulahdus kylmäaltaaseen ja kunnon löylyt. Vesi vanhin voitehista sitä sanotaan. Ja se positiivinen ajattelu ja usko siihen, että kaikki järjestyy.

Moni alan ammattilainen ei omista kivuistaan ja loukkaantumisistaan yleisesti puhu ja kerro, mutta kun sitä juttelee kollegoiden kanssa, on selvää etten ole yksin näiden asioiden kanssa. Ja mitä enemmän ikää tulee, sen huoltavammaksi treenien pitää muuttua. Jos treenaat tunnin, huollat tunnin. Sitä mieltä olen asiasta. Kehonhuolto on äärettömän tärkeää. Olen tässä ammatissa nähnyt paljon todella jäykkiä kehoja, myös todella nuorilla ihmisillä. Se on huolestuttavaa. Mutta hyvä on se, että he ovat hakeutuneet ohjaukseen ja saavat nyt apua tähän. Itse luen myös omaksi vahvuudekseni ohjaajana kaikki lukuisat loukkaantumiseni. Sitä kautta olen joutunut opettelemaan kuinka keho kuntoutetaan ja saadaan taas linjattua oikein.



Kipukin voi kroonistua ja kun huoli omasta terveydestä on kova, kipu vain jatkuu ja jatkuu. Usein kipuun auttaa myös se, että uskot parantuvasi. Uskot, että asiat eivät ole pahasti. Ja uskot siihen että elämä kantaa. Kivusta ja sen hallinnasta on kirjoitettu viime aikoina paljon. Myös tunnetilat, yksinäisyys, rakkauden puute, huoli taloudellisesta pärjäämisestä, monet asiat saattavat tehdä ihan fyysisiä kipuja kroppaan. Keho ja mieli toimivat yhdessä. Usein silloin kun luulee pään kestävän, kroppa sitten ilmoittelee stressistä tai vaikeasta elämäntilanteesta. Keho on ajatustemme ja uskomustemme tulkki. Jokainen kaipaa joskus tukea ja kannustusta, jopa se kaikkein "vahvin" tyyppi jolla on "asiat aina niin hyvin". 

Huomenna lisää vinkkejä selkävaivojen hoitoon. Jotenkin näin syksyn ja kylmien ilmojen yllättäessä ne tuntuvat olevan kovin yleisiä monella meistä. 

22.10.2016

Kurvit kuntoon, face lifting luonnollisesti ja etanaa kasvoille


mehussa kurkku, sitruuna, lime ja paljon inkivääriä


Toinen messupäivä. Aamu alkoi tuttuun tapaan vihermehulla, jota seurasi varsinainen aamupala sekä kahvi kollageenilla ja kauramaidolla. Tein melkein tunnin verran Pilatesta ja venyttelin ennen kuin lähdin messuille. 


Lauantain messuvaatetuksen alle laitoin uuden Biancaneven korsetin. Näiden vaatteiden kanssa huomasikin kurvit hyvin. Kurvit, jotka korsetti kroppaan tekee :) Korsetti on messuilla tarjouksessa 65 euroa, eli kannattaa hommata sieltä. Korsetti ei näy yhtään kireidenkään vaatteiden alta, tai jätä tyhmiä ryppyjä vyötärölle.  


Laitoin myös mun uudet Back on Track:n hanskat. Ne on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Tämä funktionaalinen tekstiili on vanhan kiinalaisen perinteen ja modernin tieteellisen tekstiiliteknologian yhteistyön tulos. Kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien keraamisten ainesosien avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Tämä funktionaalisen kankaan takaisin kehoon heijastama energia on pitkäaaltoista infrapunasäteilyä, joka taas kiihdyttää verenkiertoa. Sopii siis erinomaisesti sinulle, jos sormet helposti palelevat. Mulla on kauhean huono ääreisverenkierto, tai en tiedä olenko nuorempana tallilla heppa-aikoina vaan palelluttanut sormet ja varpaat niin pahasti, että ne jäätyvät aina ja hetkessä. Hanskoissa on lisäksi hyvä pinnoite, ne eivät luista autoa ajaessa (tai kahvakuulan kanssa).


Messuilla taas kiertelin standeilla. Kiersin osan näytteilleasettajista, jotka olivat bloggaajakassiin laittaneet tuotteitaan. Ja löysin myös vaikka mitä muuta uutta ja kivaa! Esimerkiksi tätä luomusertifioitua etanaseerumia. 

etanaa iholle
Helix Aspersa uute on luonnon oma, ihosolujen uudistumisprosessia tukeva tehoeliksiiri, joka auttaa korjaamaan ja häivyttämään ihovaurioita. Se sisältää runsaasti arvokkaita ihonhoidollisia ainesosia, kuten ihoa rauhoittavaa ja pehmentävää allantoiinia, uudistavaa glykolihappoa ja tehokkaasti kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Lisäksi Helixium sarjassa hyödynnetään muita luonnollisia ja hoitavia ainesosia, kuten antibakteerista hopeaa sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien johdosta, sekä luomulaatuista kajottikurpitsaa sen korkean aminohappopitoisuuden vuoksi.
Helixiumin Etelä-Ranskan Lyonissa sijaitsevassa luomukasvattamossa etanoiden ravinto on luomua. Etanauute kerätään hellävaraisesti käsin, vahingoittamatta etanoita. Niiden luonnollista elämänrytmiä, kuten talvihorrosaikaa kunnioitetaan. Näin kerätty etanaseerumi on erittäin korkealaatuista ja ravitsevaa. Tuotteilla on Ecocert, Cosmos Organic sertifikaatti.
Samalta osastolta löytyi myös luomusertifioitua shampoota sekä hiusvärejä, jotka on lanseerattu kuluttajille hiljattain. Sain shampoota ja hoitoainetta testiin, sekä hiusväristä "värittömän" version joka tekee hiuksiin kiillon ja tuuheuttaa, vaikka ei haluaisi niitä varsinaisesti värjätä. Tätä aion kokeilla ja jännityksellä todellakin kokeilen, sillä en ole värjännyt hiuksia itse yli 20 vuoteen :D Myös asteittain päivettävä voide vartalolle ja kasvoille lähti mukaan. Luomusertifioitua niin ikään.
uutta luomushampoota

Cassia hiusväri lähti mukaan

myös Eco Sonyan Winter skin ja itseruskettava kasvoille päätyi mulle mukaan


Davvin osastolla kävin kiittämässä kasvovoiteesta ja silmänympärysvoiteesta, joita sain bloggaajakassin mukana. Osastolta sain vielä mukaan miesten tuotteen, after shaven. Sitä kuulemma on loistava käyttää myös seerumina napakoittamaan ihoa ja sopii erinomaisesti meikinalusvoiteeksi jolloin meikki levittyy paremmin. Davvin tuotteet ovat Suomen luonnosta!

Sitten tulikin jo kiire, olin päättänyt mennä Method Putkisto 3D kasvokoulu -tunnille, jonka mun ihana kouluttaja Anne Hirvonen veti. Avustamassa oli muita huippuohjaajia, Tea Wahlroos ja Piia Kurkela Töölön studiolta sekä Tanja Kaavinen Klaukkalan studiolta. Ja selfietähän sitä piti heti tykittää :)

selfie time with Piia & Tanja
Kasvokoulu on aivan upea juttu. Se jos mikä tekee oikeasti hyvää iholle ja kasvojen kireille lihaksille. Luonnollinen kasvojenkohotus. Näiden tuntien jälkeen on kyllä aina niin hyvä olo, eikä siellä mitään ihme taikatemppuja tehdä. Melko yksinkertaisia juttuja, mutta homma vaan toimii. Menkää ihmessä huomenna kokeilemaan jos olette messuilla (Hidas alue klo 14.00 eikä maksa mitään!).


Piia ja Anne
Tea

Tunnin jälkeen oli aivan upea olo ja sitä kyllä tuntui aivan erilaiselle. Pää oli kevyempi, hymyileminen helpompaa. Tunnin jälkeen kävin syömässä CocoVin standilla ja moikkaamassa tuttuja. CocoVin ihanat ruuat on myös yksi suositus! Ruoka on todella täyttävää, vaikka annos saattaa näyttää pieneltä. 


Messupäivän jälkeen testailin kotona vielä Back on Trackin selkävyötä, jonka myös sain eilen messuilta. Siinä on sama lämpöä heijastava teknologia kuin hanskoissakin. Se ei taas ole niin tukeva kuin Biancaneven korsetti, etuosa tässä vyössä on matala. Näitä myydään myös korkeammalla etuosalla jolloin vyö on tukevampi. Tässä todella tuntee miten alaselkä lämpenee vyötä käyttäessä. Tykkään!

Back on Tracking selkävyö
Huomenna vielä viimeinen messupäivä. Ohjelmassa on ainakin Zuin meikkien testailua sekä toinen hoitokerta Enkeli & Pumpuli hoitolassa. Kasvot tuntuivat ja näyttivät tänään muuten todella hyviltä, jos vertaan niitä eiliseen, ennen hoitoa. Innolla odotan huomista ja hoitoa!

21.10.2016

I Love Me messut ensmmäinen päivä, lisää tärppejä!




Pikamyöhäispäivitys messuilta ekan päivän jälkeen. Menin Messukeskukseen yhdeksäksi ensimmäiseen lehdistötilaisuuteen. Siellä puhuttiin biohakkeroinnista ja Jaakko veti tosi hyvän setin. Siinä sivuttiin hyvinvoinnin osa-alueina treenien ja ravinnon lisäksi myös kylmä/kuuma (avanto/sauna) -asiaa (ja niiden mittaamista tietysti) ja minkä ensimmäisenä kirjoitin itselleni muistiin on SISÄILMA. Tärkeintä on tietysti vesi, ilma ja uni. 


Tilaisuuden jälkeen meillä oli mahdollisuus mitauttaa eri mittauspisteissä itseämme. Kävin ottamassa seerumin herkän CRP:n (hiljainen tulehdus) InnoxLABin osastolla. Otettiin verikoe ja tulokset tulee kotiin. Tsekkasin myös mahdolliset rytmihäiriöt (mittaus kesti minuutin, ei ollut). Olisin mennyt myös Specsaversin silmänpainemittaukseen, mutta standilla ei ollut ketään..? Kehonkoostumus on mahdollista mitata myös ja vaikka mitä. Käykää siellä "Terveys" kolkassa huomenna myös. Vitamiini- ja kivennäisainetasot voi myös mitata.

Kiertelin tapaamassa yhteistyökumppaneita ja näytteilleasettajia, joiden osastoille olin saanut kutsua. Kaikkea kivaa löytyi vaikka kuinka, niistä tulen bloggaamaan messujen jälkeen enemmän. Biancanevellä kävin moikkaamassa ihanaa Elinaa. Vinkkinä messuille huomenna tarjous treenikorsetista. Sellainen lähti myös mulle mukaan ja sen turvin kuljin koko päivän iltaan asti messuilla. Selkä ei oo vieläkään kunnossa. Toki oma korsetti on oltava kunnossa, mutta tämän avulla saa myös omaa uumaa hieman muokattua ja tuettua kipeää selkää.



Wilfan osastolla kannattaa käydä tutustumassa laitteisiin. Vihannesleikkuri on upean näköinen ja helpottaa arkea. Mehuprässi taas oli aivan huikea ja blenderissä oli jopa lämpömittari. Wilfasta myös lisää myöhemmin. Siellä nautin myös inkiväärishotin (pelkkää inkivääriä!) ja jutustelin pitkään. Messuilla on ihana tunnelma ja aivan mielettömän mahtavia ihmisiä kyllä. 



Sitten aina ihanat Maiju ja Tiia. Törmättiin aina lehdistökeskuksessa vähän väliä. Kuva on aamulla otettu ja mulla näkyy olevan silmät ihan ristissä. Nää kaunottaret oli käyneet meikissä. Olisi aika kiva itsellekin huomenna :)



Foodinin osastolla on Pure Hero kahvila (joka avataan myös maanantaina kauppakeskus Kluuviin, jes!), vahva suositus sinne. Hengailin ehkä tunnin maistelemassa reishi kahvia ja raakalakujäätelöä Ainon ja Jaskan kanssa. Taas jaksoi mennä. 





Tän breikin jälkeen kiersin vielä monta tuntia siellä täällä ja neljän maissa menin syömään. Puoli viideltä oli Method Putkistoa tarjolla hyvinvoinnin lavalla. Marja ja ohjaajakollegat vetivät puolen tunnin setin ja yleisökin nostettiin penkistä ylös. Huomenna tsekatkaa mitä puheenvuoroja lavoilta löytyy. Niistä saa aina mieletöntä antia ja oppii vaikka mitä!




Tämän jälkeen jäin vielä kuuntelemaan puheenvuoroja hetkeksi ja vähitellen aloin orientoitumaan illan hoitoon. Mulle oli varattu hoito Enkeli & Pumpuli hoitolasta, orgaaninen kasvojenkohotus. Hoidon kesto olisi kaksi tuntia. Heillä ei messuilla yleisölle ole hoitoja saatavilla, mutta Tampereen liikkeessä kyllä. Tosiaan olin menossa kasvohoitoon, mutta mitä kaikkea muuta se lopulta olikaan. Hieno kaksituntinen. Katja on aivan upea tyyppi ja hoito mielettömän rentouttava. Omalla tiedonjanollani tyypilliseen tapaani, kyselin Katjalta kaikenlaista hoidon aikana ja oli mielettömän kiva tutustua häneen. Sunnuntaina tehdään toinen osa hoitoa, näitä on hyvä tehdä kaksi-kolme kertaa viikon sisään. Ja varmasti on reissu luvassa Tampereelle lähiaikoina hoitolaan. Terveisiä ex-anopille siis, kyläilyä sinne päin luvassa. Ihan mielettömän hieno kokemus.



Melkein kaksitoistatuntisen päivän jälkeen ajelin kotiin pimeässä kaikkine tuotekasseineni ja muistoineni. Oli hieno päivä. Hienointa tänään oli kohtaamiset ja keskustelut ihmisten kanssa päivän aikana. Muistakaa, että messuilta saa niin paljon muuta ja enemmänkin kun on vastaanottavainen, kuuntelee ja välillä pysähtyy. Opin niin paljon asioita tänään.



Kotona ensimmäisenä siivosin keittiön, vaihdoin lakanat makkariin (samalla otin uuden tyynyn käyttöön) ja järkkäsin kodin niin, että siellä oli mahdollisimman hyvät feng shuit viettää loppuilta. Kävinpä vielä puolikymmeneltä kaupassakin hankkimassa aamua varten mehutarpeet ja aamupalat. Mistä sitä virtaa vaan riitti.. Varmaan kaikesta tästä hyvästä olosta ja ihanista hetkistä, mitä tänään sai kokea. Huomenna uusi päivä jälleen ja erilainen messupäivä taas. Aion kokeilla naurujoogaa, menen MP 3D kasvokoulu -tunnille ja kuuntelen luentoja, katson muotinäytöksiä ja jatkan ihanien ihmisten tapaamista. Siinä huomisen koordinaatit. Muistetaan, että messuilta saa niin paljon muutakin kuin materiaa <3


Love,
Hanna