Sports Lady®

Sports Lady®

11.3.2016

Holy Smoothie - paranna vastustuskykyä ja ehkäise stressiä ja masennusta


Mulle on tullut tavaksi aamuisin juoda ensin se mehu. Siitä hetken päästä teen varsinaisen aamupalan itselleni. Siihen kuuluu tällä hetkellä yleensä gluteeniton kaurapuuro, jonne laitan kookosmannaa. Puuron kanssa teen ison luomukahvin kauramaidolla ja smoothien. Viime aikoina hyvälle on maistuneet mustaherukat smoothiessa. Niiden kanssa laitan vain vettä ja vaniljaprotskua. Ja viime aikoina myös pyhää basilikaa, tulsia.

Sain Kärkkäiseltä siellä käväistessäni Tulsia ja sitä olen laittanut aamun smoothieen. Tulsi, eli pyhä basilika, pyhä kasvi, koristaa monia pihoja Intiassa. Se on siellä korotettu joillain alueilla jopa jumalattaren asemaan. Tulsi on voimakkaimpia tunnettuja adaptogeenejä. Adaptogeenit auttavat elimistöä mukautumaan haastaviin olosuhteisiin, esimerkiksi stressiin. Ne lisäävät vastustuskykyä stressiä ja sairauksia vastaan ja normalisoivat myös aineenvaihduntaa. Tulsista sanotaan olevan apua elimistön tulehdustiloihin ja hengitystieongelmiin. Sitä suositellaan mm. vilustumiseen, päänsärkyyn ja vatsan toimintahäiriöiden hoitoon, jopa tuhansia vuosia vanhoissa teksteissä. Sen sanotaan toimivan erinomaisesti myös "masennuslääkkeenä". Tulsin sanotaan myös kirkastavan mieltä.


Perjantain supersmoothie

2 dl mustaherukoita
1 mitta Sun Warrior vanilla blend protskua
1/2 tl tulsia
2 dl vettä


Kirkkain ja iloisin mielin siis viikonloppuun :D

1 kommentti:


  1. Vastu is a science of architecture and interior design that originated in India and Vastu for office, Vastu for Industries. It is also known as Vaastu-Shastra and Vastu for Factory, Vastu for Home. These principles are used for the construction of residential houses, temples, offices and other establishments. It is said that our mind, body and soul are greatly influenced by the energy flows of the earth and surrounding objects.

    VastaaPoista