Sports Lady®

Sports Lady®

31.8.2014

Viikonlopun opiskelua ja ajatuksia


Eilen oli pieni kirjoitushiljaisuus blogissa. Oltiin Katjan kanssa Kaapelilla taas NRJ Workout tapahtumassa. Ei jumpattu siellä sen suuremmin, aikomus oli mennä kokeilemaan tangolla tehtävää treeniä, mutta hivuttauduin pois kesken tunnin. Ei vaan tuntunut mun jutulle, eikä ollut kivaa ;) Muutenkin viikonlopun tunnit oli jotenkin mun makuun aikamoista rytkettä ja rykimistä ja tyydyin katsomaan vierestä. Paitsi Rähinä oli kivaa biletystä. Siinäkin itse säätelin askelkyykyt enemmän joraamiseksi kuin varsinaiseksi kyykkäämiseksi. Oon varmasti ollut niin pitkään pois tällaisesta, että se tuntuu itselle ihan vieraalle. Omaa liikkumista lähinnä ovat ulkoilu, kehonhallinta ja toiminnallinen treeni joko kuulan tai oman painon kanssa. Jos pyöräilen, teen sen mieluummin ulkona raittiissa ilmassa. Sama juoksemisen kanssa. Ja lihaskunto hoituu niin ikään eri konstein. Mutta tanssitunneille mä haluan ja ehkä menen sinne takaisin piankin!? Tänään kävin vaan rauhallisesti kävelemässä ja nauttimassa luonnostaistuskelin pitkään kallioilla.

En halua mollata tai lytätä normi ryhmäliikuntatunteja, mutta jonkinlainen vastuu pitäisi ohjaajalla ylipäätään olla. Tunneilla teetetään teknisesti vaikeita liikkeitä ja nopea silmäys salin yli kertoo aika usein sen, että keskivartalon lihakset eivät ole mukana hommassa. Tangon kanssa epämääräistä heiluntaa ilman mitään tukea. Punnerruksissa puuttuu täysin lapatuki ja keskivartalon hallinta. Toki on hyvä että ihmiset liikkuvat, mutta tekniikkaan pitäisi tunneilla kiinnittää enemmän huomioita (näin tunneista saataisiin myös enemmän irti). Loukkaantumisia ja selkävaivoja olisi varmasti vähemmän. Toisaalta aikansa kutakin. Kyllä mäkin parikymppisenä kävin paljon jumpissa ja spinningissä ja tykkäsin tosi paljon. Se oli silloin se. Enkä nyt halua kuulostaa miltään jumppaterroristiltajoten älkää ryhmäliikuntaihmiset nyt dissatko mua. Liikkuminen ylipäätään on hyvä juttu kun siitä nauttii!

Oma suhde liikkumiseen oli pitkälle aikuisikään asti, että se nyt ei ole välttämättä kovin kivaa, mutta sitä on pakko tehdä että pysyy hoikkana. Ja nimenomaan ajatus oli hoikkana pysymisessäeikä siinä mikä on terveydelle paras vaihtoehto (juu skippasin aina loppuvenyttelyt). Jos sanotaan, että estetiikka tulee ensinniin siitä olen täysin eri mieltä. Hauskuus ja terveys ovat ne jotka kantavat pitkälle. Tällä viikolla yksi herra salilla sanoi asiakasta ohjatessani, että hän ei PT'tä tarvitse koska hänen paras motivaattorinsa treenaamiseen on "vanhuus ja kuolema". Aika karkeasti ehkä ilmaistu, mutta totta. Vähän sama juttu kuin, että paras motivaatio uralla etenemiseen ja elämässä eteenpäin pääsemiseen voivat parhaimmillaan olla v-mäiset ihmiset. Ja näitä on kuulkaa tullut matkan varrella vastaan. Ainakin mun oma asenne on sellainen, että mitä enemmän mua mollataan tai yritetään latistaa, niin sitä parempi yritän olla. Poikani itki kerran jalkapallo-ottelussa kun vastustaja oli liian päällekäyvä ja suorastaan epäurheilijamaisesti käyttäytyvä joukkue. Tuomari ei tähän sanonut mitään, mutta pari miestä siinä tilannetta seuratessaan kysyivät häneltäettä "Teithän sitten maalin?"Niin se mun mielestä menee oikeassakin elämässä. Elämä ei ole aina reilua ja tasapuolista kaikkia kohtaan, mutta on vain yritettävä eikä saa lannistua. Aina välillä tulee joku joka kampittaa ja tuomari ei vihelläSitten pitää vaan vetää maali ja tuuletella! Joskus se vihellys sitten kampituksesta tuleemutta vaparista ei ole yhtä helppo tehdä maalia kuin hyvästä paikasta! Pitää vain yrittää kuitenkin kaikesta huolimattaSamalle tasolle ei vastustajan kanssa pidä alentua ja lähteä kampittamaan ja tönimään takaisin. Mutta onhan se raskasta niitä maaleja yrittää tehdä jos aina yritetään kampittaa maalille juostessa vai mitä? 


No takaisin asiaan. Sitten eilen tapahtuman jälkeen käytin koko iltapäivän mun Method Putkisto näytetunnin suunnittelemiseen. Luin muistiinpanoja, anatomiaa ja kirjoitin liikkeitä ja tunnin rakennetta ylös. Kirjoitin ja kirjoitin enkä ois millään malttanut lopettaa. Illalla Katja tuli meille kylään ja koekaniiniksi ja pääsin testaamaan alkulämmittelyn musiikin kanssa käytännössä. Tämän jälkeen tein siihen vähän muutoksia.

Tänään on ollut upea ilma, mutta mä oon jatkanut tunnin rakentamista. Aamulla aloitin ja monta tuntia taas mietin, kokeilin ja kirjoitin ja mietin. Iltapäivällä vedän tunnin koekaniiniasiakkalleni vielä ennen illan kuulatuntia. Ja keskiviikkona on sitten ensimmäinen harjoitustunti Kumpulassa. Tunti alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Toki ikinä tuntia ei voi suunnitellla valmiiksi ja lopulliseen muotoonsamutta tietynlainen runko on peruskurssin tunnilla oltava ja omassa päässä ajatus siitä mitä kertoo ihmisille ensimmäisellä tunnillaKahvakuulatunnitkin menevät lähes joka kerta uusiksi riippuen tuntilaisistaja vaikka ihan siitä millainen ilma ulkona on (voidaanko vaikka tehdä maassa liikkeitä vai ei)Koskaan tunti ei oikeastaan mene suunnitelmien mukaan ja pitää osata vetää aina hatusta! 

Mutta hauska on nyt tunnistaa taas itsessään se "hikari" puoli joka tulee aina esiin opiskelujutuissaHaluan olla mahdollisimman hyvä ja hyvin perehtynyt asiaan. Koulussa halusin saada aina kympin ja luin tosi paljonJa sen vuoksi harjoitustuntejakin pidän. Että lokakuun näyttö menisi niin hyvin kuin mahdollista. Tosin koulussa tuntui enemmänettä opiskelin saadakseni sen numeron ja aikuisena asia on muuttunut siihen että haluaa oikeasti oppia ja sisäistääSe numero ei ole pääasia enää vaan se oikea taito sitten käytännössäTunninhan ei vielä tarvitsisi olla edes näin pitkällä. Ja se tuleekin siitä muuttumaan ja parantumaan saamani palautteen perusteella. 

Tällä viikolla mä kävin hankkimassa kaikki välineet tuntia varten: nystyräpalloja, voimistelupalloja ja kuminauhoja. Ja kyllä myönnän, että aavistuksen mua se keskiviikko jännittää. Hassu tunne, sillä tuntien pitämistä en todella jännitä koskaan. Mutta nyt mä mieluummin jännitän keskiviikkona ja vähän ehkä muutenkin syyskuun tunteja pitäessäni. Ja sen tiedänettä täysi harjoitusryhmä on täynnä ihania ihmisiä! Enpä sitten jännitä silloin lokakuussa kun tulee näyttötutkinnon aika! Toki pieni jännitys kuuluu aina asiaan ja sen avulla pystyt pusertamaan itsestäsi sen parhaimman ulos!


Tänään kuitenkin kotoisasti kahvakuulaa Intianpuistossa ja se onkin sitten kesän viimeinen ulkotunti. Saadaan nauttia raittiista ilmasta ja upeasta kelistä! Ensi viikolla ollaan sisällä! 

Illalla nähdään Kumpulassa!

29.8.2014

Rähinä treeni ja ihana Elastinen

Sain blogin kautta liput Kaapelille NRJ Workout tapahtumaan. Oli aivan mahtavan kivaa. En oo itse ollut ryhmäliikuntatunneilla aikoihin ja tänään tuli sitten hikoiltua näinkin. Päivän ekat tunnit tuli vaan katsottua ja muutenkin oli kiva kierrellä ja nähdä tuttuja. Mutta Rähinä treeni oli ihan MUST.


Lavalla Elastinen, Brädi ja Uniikki. Treenin lihaskunto-osuuden veti mun TRX-kouluttaja, Timo. Ja Katjan kaa jorattiin ihan hulluna. Oli kivaa!


Ja sitten treenin päätteeksi mä pääsin tän ihanan miehen kainaloon. Ja tosi edustuskunnossa itse tässä vaiheessa. Tuli aivan mieletön hiki joratessa. Kiitos loisto esiintyjät ja Katja!



28.8.2014

Torstain kivoja juttuja ja yhden valmennettavani tarina


Hei ja huippua torstaita rakkaat ihanat te siellä! 

Eilen sain niin mahtavia uutisiaettä olen vieläkin ihan pää pyörällä! Sports Lady on valittu sekä teidän ihanien että A-lehtien toimesta Sport & Wellness Blog Awardseissa TOP 12 -finalistin joukkoon sekä Wellness- että Sport-kategorioissa, joista suosikit valitaan yleisöäänestyksen avulla ja palkinotojenjako tapahtuu I love Me messuilla lokakuussa. Te ootte ihania! Kiitos aivan älyttömästi!! Ihanat rakkaat kiitos kun ehdotitte blogia näihin parhaaksi sporttiblogiksija Minnalle erityiskiitos kun vinkkasit mulle asiasta! Tämä on suuri kunnia! Äänestys alkaa maanantain ja lupaan laittaa siitä lisää infoa sitten! Äänestyksestä tulee varmasti tiukka ja en edes tiedä muita finalisteja! Mutta jokainen ääni tulee siis tarpeesen <3 

Viikkoon on mahtunut paljon kivoja töitä ja omia treenejä ja onnistumisia treenattavien kanssa ja kaikenlaista muutakin ihanaa juttua. Keskiviikona todistin yhden valmennettavani kuntotesteissämiten hän oli parantanut 30% lla sekä ylä- että alavartalon lihasvoimaa ja 50% lla keskivartalon lihasvoimaaJa siinä samalla menettänyt rasvaa useiden kilojen edestä! Ja näyttää aivan upealle! 

Toiselta treenattavaltani sain myös ihanan viestinHänen kanssaan meillä oli 3 kuukauden elämäntapamuutosprojekti ja tästä upeasta naisesta irrotettiin sen aikana lähes 12 kiloa! Kerrottakoon vieläettä lähtöpaino ei ollut mitenkään katastrofaalinen edes (pituutta 165 cm ja lähtöpaino 73 kiloa). Annetaan hänen kertoa loput! Mä oon niin iloinen ja ylpeä heidän molempien hienoista tuloksistaanja kyllä ihan oikeasti tippa linssissä olen joka kerta kun valmennussuhde on saatu päätökseen ja olen tehnyt itsestäni tarpeettoman! 

"Olen ollut koko aikuiselämäni normaalipianoinen ja harrastanut liikuntaa kunnes toisen raskauden aikainen liikkumiskielto ja liialliset pullahetket kerryttivät kiloja tuplasti ensimmäiseen verrattunaKoska väsymyksen ja kiireisen lapsiperhearjen keskellä ei vaan muka löytynyt aikaa liikkuaja raskauden aikana kehittyneestä sokerikoukusta eroon pääseminen omin avuin tuntui mahdottomalta päätin turvautua ammattiapuunOlin seurannut vierestäkun hyvä ystäväni teki Hannan avulla huikean elämäntaparemontin ja kuinka saavutetut tulokset myös pysyivät

Ammattilaisen valvovan silmän alla orjallisesti neuvoja noudattamalla pääsin asetettuihin tavoitteisiinjopa hieman ennätysajassaKoska kyseessä  ei ollut mikään "perinteinen" tonnikala-raejuusto -dieettivaan elämäntaparemontti jonka pohjana on aito puhdas ruokaon paino myös pysynyt.

Erityiskiitos täytyy sanoa siitäettä Hanna huomioi hienosti omat mieltymykset ja tottumukset ja siksi ruokavalion pitäminen myös dieettiajan jälkeen on ollut helppoaHanna sai minut myös ymmärtämäänettä jopa kahden pienen lapsen työssäkäyvä äiti ehtii liikkua ilmanettä aika on lapsilta pois jos tahtotilaa löytyyTäytyy vain löytää oikeanlaiset liikkumamuodot ja niissä ammattiapu on korvaamaton."

Ja hei illalla nähdään Kaivarissa! Toivotaan ettei ukkosta! Peukut pystyyn!!!

27.8.2014

Method Putkisto harjoitustunteja tarjolla


Hei ja terkkuja Kisakalliosta! 

Tiiviit pari päivää on opiskeltu taas niin Method Putkistoa kuin MP Pilatestakin. Eilen allekirjoitin linsenssisopimuksen Method Putkisto Instituutin kanssa ja ensi viikolla pidän ensimmäisen Method Putkisto tuntini! Teillä on syyskuun aikana mahdollisuus tutustua lajeihin veloituksetta, kun pidän Kumpulassa muutaman harjoitustunnin. Ja samalla teillä mahdollisuus auttaa minua kehittymään kehonhallinnan ammattilaisena.


Kahvakuulatuntien vetäminen on äänenkäytön ja aika monen asian osalta hirveän erilaista. Vaikka niistä useiden vuosien ohjaustyö onkin takana, niin tämä on kuitenkin jotain muuta.

Syyskuussa pidän keskiviikkoisin klo 11.30-12.30 Method Putkisto ja Method Putkisto Pilates tutustumis/haroitus tunteja Kumpulan Kylätilassa. Tunnille osallistuminen ei maksa mitään. Voit ilmoittautua minulle hanna@sportslady.fi. Tunneilla on rajallinen määrä paikkoja. Ihanaa jos pääsette!


26.8.2014

My favourite killer workout kotitreeni


Tää on yksi mun lempparitreeneistä. Laitan ajastimen päälle ja mulla on 20 minuuttia aikaa tehdä niin monta kierrosta, kuin puhtaasti pystyn. Palautuksia ei ole koko kahdenkymmenen minuutin aikana ollenkaan. Puhtaasti tarkoittaaettä rinta tulee punnerruksissa maahan asti ja "päästäkää ylös" liikkeessä kiinni moppiin! Ja kyykyissä sormenpäät osuvat maahan! Treenissä nousee syke ja koko kroppa pääsee töihin!


"Päästäkää ylös" -liike jalat koukussa 6 kertaa
Sivukyykky 12 kertaa (vaihda jalkaa joka toistolla)
Etunojapunnerrus 8 kertaa

Tee näitä peräkkäin niin pitkään kunnes 20 minuuttia tulee täyteen! Sunnuntaina paransin kierrosten lukumäärää kolmella viime viikkoon verrattuna. Ulkokuvat on otettu silloin! Eikö ollut mahtava ilma!

"päästäkää ylös" - tässä koukista jalat niin liikkeestä tulee kevyempi
sivukyykky
etunojapunnerrus (saat lisähaastetta kun nostat jalat korokkeelle)

25.8.2014

Innostavin sporttiblogi ja aamurutiinit


Onko teillä aamurutiineja? Mun jokaiseen arkiaamuun kuuluu lähes sama rutiiniKello soi 5.40 ja teen tunnin aamulenkin (yleensä kävelen ja kerran viikossa teen HIIT'n). Tosin ei mun päivä piloille mene jos jonain aamuna rutiinit sekoittuu :) Mutta sen lisäksiettä lenkillä saa liikuntaaniin saa myös raitista ilmaaIhan kuin monen muunkinniin mun työ tapahtuu (etenkin syksyllä ja talvella) sisätiloissa! Ja sitten tietysti mieli lepää.


Lenkin jälkeen olen taas ottanut aamuisin vihreän saven käyttöönSavi puhdistaa elimistöä ja harjaa suolinukasta kuonaa pois. Sen sanotaan auttavan myös väsymykseen ja lisäksi sisäisesti nautittu savi tasapainottaa seitsemän sisäelimen toimintaa. Aktivoitu vihreä savi toimii puhdistuskuurin tapaisesti ja sisältää mineraaleja ja kivennäisaineita. Savea laitetaan teelusikallinen mukin pohjalle ja vettä päälle. Anna hautua noin 5 minuuttia ja juo neste lasista. Saviosaa ei tule nauttia. Jossain tapauksessa senkin voi tehdä 1-2 vkon kuurin ajan, jos kyseessä on vaikka ripuli tai lääkemyrkytys. Toiset nauttivat sen vallan, mutta tämä vain kuuriluonteisesti. Muuten savijuomaa voi käyttää ihan päivittäin. Lue myös mun aiempi kirjoitus "Suolisto - terveyden perusta"!


Sitten syön (tuore)puuron aamiaiseksi ja aina jotain protskua myös mukaanVitamiinit ja kahviaKesällä tein aina kotitreenin hetken kuluttua aamiaisestamutta nyt töiden alettua se ei onnistuKotitreeni tulee aina sinne kohtaan päivää missä on vähän aikaaJa aikaahan siihen ei kauaa mene! Näiden lisäksi aamurutiineihin kuuluu ekaluokkalaisen saattaminen koulutielleJa täytyy sanoaettä helpottaa mun töihin lähtöä tosi paljon kun koulu on vieressä ja pikkuiset menevät yhdessä kavereiden kanssa kouluun. Kyllä tässä onkin vuosikaudet ajettu päiväkodille kovalla kiireellä aina ennen töihin lähtöä!


tällä hetkellä mulla on nämä valmisteet päivittäisessä käytössä (ja magnesiumsitraatti jonka otan illalla)
Jokin aika sitten vinkkasin teille tästä blogiäänestyksestäMuistutellaan vielä uudelleen ja käykää äänestämässä jos tykkäätte! Suomen inspiroivimmat ja innostavimmat treeni- ja hyvinvointiblogit palkitaan siis tulevana syksynä ensimmäistä kertaa Sport & Wellness Blog Awardseilla. Voittajat julkistetaan I Love Me -messujen näytöslavalla lauantaina 18.10.2014. Palkinnot jaetaan kategorioissa Sport ja Wellness. Täällä voi käydä ehdottamassa omaa suosikkiaan kisan voittajaehdokkaaksi.



Tästä viikosta on tulossa taas jännä ja mielenkiintoinen! Tänään ja huomenna olen Kisakalliossa taas koulutuksessa ja sitten paiskitaankin töitä tiiviisti loppuviikko. Loppuviikosta mulla on erittäin mielenkiintoinen tapaaminen yhteistyökuvioihin liittyenJa perjantaina menen Kaapelille NRJ Workout happeningiin tsekkaamaan millainen on Rähinä Treeni. Ja treeniä treeniä treeniä myös itselle työpäivien lomassa kotitreenien muodossa! Huomisesta postauksesta voit lukea mun 20 minuutin lempikotitreenistäjolla saa aikamoisen hien helposti pintaan!

24.8.2014

Kahvakuulaa, syksyn ohjelmaa ja poikkeusaikatalut ensi viikolle

Hei ja ihanaa sunnuntaita kaikille! 

Kuulatunnit on nyt parhaimmillaan. Kesätunnit puistoissa pyörii vielä ensi viikon ja sisätunneista on suuri osa jo alkanut. Toivotaanettä ensi viikolla säästytään sateilta.


Tiistain Herttoniemen tunti on siirretty keskiviikolle mun Method Putkisto koulutuspäivien vuoksi. Myös tiistain aamun tunti on peruttu samasta syystä! Oon taas maanantain ja tiistain Kisakalliossa. Torstai ja sunnuntai Kumpulassa ja Kaivarissa normaalin lukkarin mukaan.


7.9 alkavat Kumpulan Kylätilan kuulatunnit. Enää muutama paikka jäljellä! Toimelan opiston kahvakuulatunnit alkavat 10.9 ja mulla on taas kahtena päivänä tunnit. Keskiviikkoisin ja perjantaisin. En tiedä mahtuuko sinne enääilmoittautuminen on suoraan Toimelaan! Tiistaina pääsette kuulailemaan Aleksanterin Teatterille aamuisin. Keskiviikkona olen pitämässä tuntia Oulunkylän Kuntoutussairaalassa ja torstaina Matinkylän koululla opettajille. Maanantaisin alkaa myös uuden yrityksen tunnit. Sisätunnit on myös ihanaa vaihtelua mulle. Ulkona kun en soita musiikkia ja sisällä taas soitan :)


Syksyn lukkariin tulee myös Method Putkisto tunteja, päiväsaikaan. Ensi vuodella myös mahdollisesti iltoihin! Illat ovat nyt loppusyksyn jo sen verran täynnä. Tarkemmat paikat ja ajat selviää lähiaikoina! En malta odottaa. Ja musta on niin ihanaa kun tekään ette malta odottaa. Porukkaa alkaa olla kasassa ja en voisi olla onnellisempi siitä että saan viedä eteenpäin tätä mahtavaa lajia, josta tulee olemaan niin paljon hyötyä kai loa myös teille kuulatuntilaisille. Tulkaa myös Method Putkistoon ja MP Pilatekseen. Ette tule katumaan, lupaan :)

Ja hei muistakaa suositut Sports Lady ravintovalmennukset! Neljän viikon valmennus ja ruokavalio saavat ihmeitä aikaan. Hinta on 100 eur ja tulokset ovat taa'attuja kun noudatat ohjeita. Lisätiedot www.sportslady.fi ja hanna@sportslady.fi.

Kuntoremontti -valmennuksiin on muuten vielä pari paikkaa jäljellä jatkoryhmään. Katso täältä aikataulut ja hinnat. Kuntoremontteja toteutan myös muutamien yritysten henkilöstölle!

Tässä yhden viime vuoden kuntoremonttilaisen arvio valmennuksesta. Hänen kanssaan edettiin Starttiryhmästä Jatkoryhmään. Pienryhmävalmennusten jälkeen valmennus on jatkunut. Tällä hetkellä tapaamme saliohjausten merkeissä. Ilolla ja ylpeydellä olen seurannut tämän viehättävän naisen henkilökohtaista kuntoremonttia ja upeaa edistystä.

"Kuntoremontin myötä sain todella hyvät eväät ja kipinän itsenäisen kuntosali- ja kahvakuulaharjoittelun aloittamiseen. Myös ruokavalio-opastuksen koin todella hyödylliseksi, ja sitä noudattamalla kiloja tippuu, nälkää näkemättä! Hannan asiantuntevassa ja ystävällisessä
opastuksessa ollut ilo treenata. Suosittelen lämpimästi Hannaa PT:ksi sekä hänen kurssejaan!"

Teen myös pelkkiä Kuntosalivalmennuksia. Silloin sinulle suunnitellaan henkilökohtainen saliohjelma. Usein moni asiakas yhdistää tähän ravintovalmennuksen. Tuloksia tulee. Tässä viime perjantaisen asiakkaani fiilis kuntosaliohjelman ja ruokavalion rakentamisesta.

"Ihanaa viikonloppua Hanna! Eilisestä jäi niin hyvä fiilis, et oon ihan leijunu kokoajan:) Oon niin tyytyväinen että löysin sut, jeee!! :) "

Ja yhdelle PT-asiakkaalle on myös paikka vapaana!

Kaikista valmennuksista voit tiedustella suoraan minulta hanna@sportslady.fi tai soita!

Toivottavasti teillä on ollut aivan mahtava viikonloppu. Mulla on ollut. Illalla nähdään Kumpulassa!


23.8.2014

Minimentorointipäivä ja viikon treenejä


Eilisen aamupäivän vietin niin ikään Method Putkiston parissa Töölön StudiollaMeitä mentoroimassa oli upea mestariohjaaja Salme RuskiOli aivan mieletön aamupäivä ja eilisen aikana niin moni asia aukeni! Kun asiat selitetään niin hyvin ja oikealla tavallaniin ahaaelämyksiä tuli mulle paljonSalme on kyllä huippu ja järjettömän taitava! Tuntuuettä ensimmäistä kertaa koko koulutuksen aikana asiat alkoi auetaAivan mahtava aamupäivä! Salme pitää taas syyskuusta alkaen myös Töölön Studiolla tunteja!

Koulutuksesta suunnistin töiden pariin salille ohjauksia tekemäänPitkä viikko töiden ja treenien kanssaAamulenkkejä tuli tähänkin viikkoon viisiKotitreenejä myös viisiEilen vielä kotiin tullessa tein keskivartalotreeninPalautusten aikana siivosin kotiaToisaalta keskivartalotreeniä tässä nyt on parin päivän aikana tullut enemmän kuin hyvin aamupäivän koulutuksissaKeskuslinjan löytäminen ja pallean käytön oppiminen auttaa kaikissa omissa treeneissäJa juuri hengitys on hyvin olennainen osa harjoittelua. Ja eilisessä kotitreenissä pystyin myös hyödyntämään stabilointipisteitä ja tukipisteitäKeskivartalotreeneihin saa niin paljon lisää voimaa näistä! Hengitys luo (venytys)liikkeille rytmin ja sen luoma paineenvaihtelu on apuna niin venytyksissä kuin kaikissa muissakin liikkeissäJa oikea hengitystekniikka on myös avain litteämpään vatsaan! Jos missasit tämän aikaisemman kirjoituksen "Kuinka saat litteän vatsan" niin käy lukemassa se täältä. Liputan ehdottomasti oman kehon painolla tehtävän treenin puolesta! Ja se auttaa niin kahvakuulassa kuin salitreenissäkin! Täältä löydät tehokkaan ja helpon keskivartalotreeninAika samaan tyyliin tuli omakin treeni eilen tehtyä. Ensimmäinen liike meni muuten samoinmutta sen sijaan että kädet ovat takapuolen alla ne olivat rinnan päälläViimeisen liikkeen sijaan tein linkkuveitsiä!

Mutta tänään on lepopäivä treeneistä ja siitä nautitaan! Ja viikonloppuna myös herkutellaan! Ja huomenna taas maistuu treenit!





22.8.2014

Mineraalimeikkejä, viikon ruokia ja kotitreeniohjetta



Hei ja ihanaa perjantaiaamua kaikille! 

Pakko postailla taas kauneusaiheisia juttujakun löysin niin huipun huulikiillon! Mun meikkipussi koostuu nykyään aika vähistä tuotteista. En osta mitään uutta jos vanhaa on jäljellä ja meikattua tulee melko vähän muutenkin! Ostin SOFiNAH Shopista keväällä tän glo-minerals mineraalimeikkisarjaan kuuluvan luomiväritrionjosta tuli heti mun lemppari. Onnistuin pudottamaan sen sitten kyllä lattialle ja värit hajosivat, joten piti saada uusi. Sarjassa on myös ihania huulikiiltoja ja tästä nyt tuli myös mun lemppari!

Jottei menisi ihan taas purkkihöpinöiksiniin tässä kurkistus mun aika basic ruokiin tällä viikollaPäivittäin tulee syötyä tuorepuuro protskulla aamiaiseksi ja iltapalaksi munakasLounas ja päivällinen koostuu vihanneksistahyvästä protskusta sekä rasvoista ja treenin jälkeinen ateria sisältää aina hiilareita. Ja siinä välissä yksi tai kaksi välipalaa! Nyt olen kasvattanut päivän aikana nautittavaa energiamäärää dieetiimääristäkun fyysinen aktiivisuus töiden vuoksi on lisääntynytEilen oli ihan järkyttävä nälän tunne ja tulikin tankattua enemmänsillä tiistaina vedin kolme tuntia kuulaa omien treenien lisäksiJa taisi siinä tulla tankattua pari karkkiakin!

Tässä vielä tän viikon jalkatreeni teille kuvina! Käytin "tikapuu menetelmää" eli 7,5 minuttia tein yhtä liikettäja treenin pituus oli yhteensä 30 minsaaKatso täältä miten tämä treenimuoto menee!


  1. Askelkyykky taakse (alhaalla 1-3 sekunnin pito)
  2. Askelkyykky sivulle
  3. Sumokyykystä hyppy ylös (alhaalla 4-6 sekunnin pito)
  4. Romanialainen maastaveto 
Tee kaikki askelkyykyt ja maastaveto vuorojaloin!


Aivan mahtavaa viikonloppua kaikille! Ja huomenna onkin lauantai!!! Teoriassa siis mahdollista nukkua niin pitkään kuin haluaa ja lepopäiväkin on silloin tiedossa niin töistä kuin omista treeneistä <3 Opiskelusta ei ole lepopäivääsillä vedän ystävälle Method Putkisto tunnin yksityissettinäKatja saa ansaittua lihashuoltoa kovan treeniviikon päätteeksiTehtiin hänelle oman kehon painolla tehtävä kotitreeniohjelmaMutta tänään vielä täysi treenipäiväAamulenkki nyt onkin jo tehty ja iltapäivällä töiden jälkeen teen kotitreenin!

Much love
Hanna

21.8.2014

Method Putkistoa


meitsi takarivissä ja Anne avustaa

Asiat etenevät Method Putkisto opintojen kanssa. Aamupäivän käytin kouluttautumiseen. Marja oli Suomessa ja meitä opiskelijoita varten tarjoutui upea mahdollisuus osallistua hänen tunnilleen. En ollut koko kesänä käynyt Töölön Studiollaja oli ihana nähdä kauniit Töölön Studion hengettäret Tea ja Pia. Ja kiitos Tealle kuvista!

Marja piti meille kolme tuntia Method Putkistoa ja aika meni tosi nopeasti. Tunnilta piti singahtaa töihin asiakkaita ohjaamaan. Oli hieno aamupäivä ja huomenna osallistun Töölössä vielä minimentorointipäivään. Maanantai ja tiistai ovat taas pyhitetty Kisakallion koulutuspäiville. Kropassa on mahtava olo tän kolmetuntisen jälkeen! Totesin saman myös illan kuulatunnilla ääneenkun tehtiin alkulämmittelyä! Mainostamiseksi se kai meni vaikka ajattelin kyllä ääneen! Suuri kiitos Marja ja Anne sekä Studio Töölö!

pari tuntia harjoittelua takana 
Kotona on tullut pureskeltua lajia paljonkin ja naapurin Katjaa olen saanut käyttää apuna ohjaustyön opettelussa tässä lajissa. Ja lapset tietysti ovat intona aina mukana.

rintalihaksen venytystä koko perheen voimin 
Tänään kolmen tunnin Methodin lisäksi on omaa treeniä tullut aamulenkin muodossa ennen työpäivää sekä keskellä päivää 20 minuutin oman kehon painolla tehtävä treeni. Kävin tekemässä sen Elixiassa ja samalla irtisanoin mun jäsenyydenSitten on ohjattu asiakkaita ja pari tuntia heiluttu kuulan kanssaEilen ei ollutkaan yhtään tuntejamutta tiistaina sitten senkin edestä kolme tuntiaPostauskin meni vähän myöhäiseen tänäänkun ollut hässäkkääTyöt on taas alkaneet täydellä rytinällä ja pienen ekaluokkalaisen kanssa on kaikkea puuhaa ja muistamista äidille! Täytyy myöntääettä puhelimella tää postauskin  tuli nyt tehtyä ruuhkassa istuessaKehä ykkösellä oli jokin onnettomuus ja liikenne seisoi Sellon kohdalla varmasti puoli tuntiaEn siis kirjoittanut kuitenkaan vauhdissa

Mutta nyt on mahtavan hyvä olo ja hyvissä ajoin nukkumaanHuomenna jatkuu Methodin kanssaja ihana nähdä taas kurssikamuja joista tänäänkin osa oli Marjan tunnilla!

PS! Kumpulan Kylätilan kuulatunneille sunnuntai-iltaisin syyskuusta alkaen ilmoittautuminen on alkanut! Olethan muistanut ilmoittautua? Tunti täyttyy kovaa vauhtia!

20.8.2014

Only 12 minutes workout



Jos aikaa on tosi vähän suosittelen tekemään tabata treenin. Tämä treeni oli eilen omassa ohjelmassa. Mun työpäivä oli 12 tuntinen ja omat treenit piti suunnitella sen mukaan. Aamulenkkinä tein HIIT treenin juosten/kävellen kukonlaulun aikaan ennen kuin lähdin vetämään aamutuntia teatterille. Kotitreenin tein kesken työpäivän. Kaksi treeniä eiliselle ja kesto yhteensä alle tunnin. 


Kiireisen 12 minuutin tehokas kotitreeni

Tabata
20 sek liike
10 sek palautus
8 kertaa

Tee kaikki kolme liikettä putkeen ilman sen suurempia palautuksia välissä!

Punnerrukset
Voit pitää kädet korokkeella. Mitä ylempänä koroke on, sitä kevyempi. Itse tein nämä eilen ruokapöytää vasten. Tee ne nopeasti ja monta kertaa kuin pystyt. Rinta pitää osua pöytään/lattiaan. Vaikka välillä punnerran jalat korokkeella ja välillä tasaisella niin sopii tähän mielestäni hyvin tuo kädet korokkeella! Eli saat kunnolla vauhtia ja monta toistoa 20 sekuntiin! Pidä silti huoli oikeasta suoritustekniikasta (keskivartalo tiukkana)! Eli punnerra niin monta kertaa 20 sekunnissa kuin pystyt, palauttele 10 sek ja toista sama 7 kertaan vielä uudelleen. Siirry seuraavaan liikkeeseen heti.

Ojentajadippi
Tästä on useita kuvia ja ohjeita myös blogissa. Itse teen sohvannojaa vasten nämä. Mitä enemmän pidät jalkoja koukussa ja autat jaloilla, sitä kevyempi.

Kyykky
Kyykkää niin alas kuin pääset. Pidä kädet vartalon edessä suoraan eteenpäin olkapäiden korkeudella.


Ja sitten vielä.. Vitamiinivesien voittaja.. Voittaja arvottiin eilen illalla ja hänelle ilmoitin henkilökohtaisesti myös. 48 pulloa Vitamin Well vettä lähtee voittajalle suoraan kotiin! Onnea onnea! Ja kiitos teille ihanille kauniista kommenteista ja niitä oli aivan ihana lukea.

Love
Hanna