Sports Lady®

Sports Lady®

19.6.2014

Kuinka vältät juhannuksena ja kesällä lihottavat "sudenkuopat"


Kesä on mainiota aikaa olla dieetillä ja muutenkin vahtia linjojaanKaupoista ja toreilta saa ihania tuoreita kasviksia ja marjojaIlmat ovat lämpimiä ja aamullakin lenkkeily sujuu paremmin kuin pimeänä aikanaJa grillattu ruoka on aina parempaa kuin normisti tehty! Sain idiksen postaukseen yhdeltä lukijaltajoka kommenteissa kyseli miten selviän dieetillä grillikaudestaVastaus tähän onettä selviän oikein hyvinEnsinnäkin a) mulla ei ole grilliä ja b) jos olisi niin noudattaisin näitä perusperiaatteita c) kuka kutsuis mut grillaamaan? Kesä ei ole tekosyy olla aloittamatta kevennystä.

Kevyt kesäruoka 
  • grillaa vähärasvaisia lihojabroileria ja kalaa (nyt sama ruoka maistuu puolet paremmalle kun käytät sen grillin kautta)
  • grillaa herkullisia kasviksia ja juureksia
  • osta aina marinoimatonta (mielellään vielä luomulaatuista) lihaa tai broileria ja mausta se itse
  • unohda salaatinkastikkeet ja muut soosit ja marinaditOma lempi "kastikkeeni" syntyy puristamalla salaatin joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisäämällä vielä joukkoon 1 rkl MCT-öljyä/oliiviöljyähyvälaatuista suolaamustapippuriabasilikaa ja korianteria tai muita yrttejä.
  • vaihda hedelmät marjoihin (hedelmät sisältävät paljon sokeria ja eivät koskaan tue painonpudotusta)
  • valmista kerralla muutama annos ja voit ottaa eväät mukaan seuraavana päivänä töihin tai rannalle 
  • nauti jälkiruuaksi tuoreita marjoja ja kuppi hyvää kahvia
Kesäjuomat

Suosittelen välttämään kaikenlaisia light juomia. Vähäkalorinen, sokeriton makunautinto on melkein pahempi kuin sokeri. Maku, joka sokerin poisjättämisen myötä katoaa tuotteesta, saadaan palautettua takaisin keinotekoisesti. Mmaspartaamin yhteys  syöpään ja käytöshäiriöihin on ollut jo pitkään tiedossa. Kun makeutusaine hajoaa ihmisen elimistössä fenyylialaniiniksi ja metanoliksi niin syntyy hurja myrkky. Metanoli hajoaa elimistössä aineiksi, jotka tuhoavat silmät ja hermot. Se on haitallista etenkin raskaana oleville naisille, sillä sivuhaitat moninkertaistuvat sikiössä. En koskaan suosittele light limuja asiakkaalleni makeanhimoonEn suosittele myöskään hiilihapotettuja vesiäsillä kaikenlaiset hiilihapotetut juomat ovat lihan ja maidon lisäksi kehon pahimmat hapattajatHapan keho on hyvä kasvualusta taudeille (esimsyöpä ja erilaiset autoimmuunisairaudet). Suurin kehon hapattaja on kuitenkin maitoMaito on sekä prosessoitua, että sen laatu on huonoa. Ja kolmas on liha. Yhdessä nämä kolme ovat huono yhdistelmä ja pienet emäksiset ruoka-aineet eivät auta korjaamaan niiden aiheuttamaa "tuhoa". Muita happisyöppöjä ovat mmvalkoinen sokeriprosessoidut makeutusaineetprosessoidut ruuat"huono" suolavehnäjauhotprosessoidut rasvatTäältä voit lukea taannoisen postaukseni "Suojaa ruoasta sairauksia vastaan"

Kesäjuomiksi suosittelen light limujen ja siidereiden sijaan vaikka sitruunalla maustettua vettä tai vihreää teetä! Ja pieni skumppa tai lasi punaviiniä toki silloin tällöin varmasti on paikallaankun homma ei mene kokonaan tissutteluksiMutta tosin painonpudottajalle en suositele kauheasti tätäkään viinittelyäLue siitä lisää alempaaJa täältä voit lukea viime kesän postauksestani siitä kuinka alhoholi vaikuttaa painonpudotukseen ja treeneihin!

Painonpudottajalla alkoholin nauttiminen hidastaa painonpudotustaSe sekoittaa aineenvaihdunnan ja hidastaa laihtumistaAlkoholi nostaa elimistön leptiinitasoja joka estää rasvan palamistaHormonitoiminnalla kestää viikko palautua yhden päivän ryyppäämisestäHomma todella pitää paikkansa ja useamman treenattavankin kanssa asia on tullut käytännössä todettuaViikkoon ei tapahdu yhtään mitään kun tempaiset kunnon illanvietot viineineen ja sangrioineen vaikka söisit ihan kevyesti ja melkein ohjeen mukaan juhlapäivänäTämän vuoksi suosittelen aina jättämään skumpat ja viinittelytkun asiakkaat pudottavat painoaVatsa ei toimi ja keho muutenkin suorastaan pysähtyy.

Esimerkkinä vielä todettakoon että 6 pack joka viikonloppu puolen vuoden ajan tekee 3 kiloa ylimääräistä läskiäTuon kolmen kilon setin kerää helposti kesänkin aikana ihan vain nauttimalla erilaisia juomiaKun kylkeen liitetään vielä esimerkiksi kerran viikossa 350g karkkipussijossa on yli 1200 kaloriaon "tulokset" taattu.

No niin tuliko nyt paasattua ja peloteltua vähän liikaa? Ja siis älkää käsittäkö väärinRakastan viiniä yli kaiken ja nautinkin sitä kohtuudella silloin tällöin kyllä (tosin nyt dieetin aikana pyrin olemaan nauttimatta yhtään)! Ja kylläMinut tullaan näkemään myös Pori Jazzeilla viinilasi kädessä ensi kesänä aivan varmasti ja biletysmeiningeissä! Joskus voi heittää ne raipatirait kehiin hyvällä omatunnolla! 

Mökkitreenit

Sitten se treenipuoliMonelle muodostuu "ongelmaksi" mökkeilyToiset mökkeilevät saaressajossa ei ole lenkkeilymahdollisuutta ja toiset taas metsän keskelläSaaressa kesätreeni hoituu kahvakuulatreenilläaerobisia ja HIIT treenejä voit tehdä soutaen! Sports Lady Kahvakuulatreeni DVD on mainio kaveri kesäksi mökilleDVD'ssä on kaksi erilaista treeniä ja siinä on selostettu suoritustekniikat ja ajastettu sinulle 4 kierroksen harjoittelu valmiiksiLevyn voit tilata täältäMyös aamuinen jooga tai pilates pitävät aineenvaihdunnan käynnissä. "Maalla olevalla mökillä" reippaasti vain metsään lenkillejos et karhuja pelkääLainaa turvaksi vaikka naapurin koiraaKannattaa myös selvittää löytyykö mökin läheltä jokin kiva ulkoilualue missä pääsisi vaikka vaeltamaan ihan sitä varten tehdyillä reiteilläJa lasten kanssa trampalla kuluu myös energiaa mukavastiNiin kuin kaikessa mökkipuuhastelussa ja pelaamisessaKaikki "passiivisuuden välttäminen" on hyväksi!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että joku on samaa mieltä kanssani light-limujen haitallisuudesta! Minusta on jo muutaman vuoden tuntunut, että olen ystäväporukkani outolintu, kun mieluummin otan normaaliversion, muiden nauttiessa lightia. Ja ei tätä ei pidä käsittää väärin, en nauti niitä viikoittain, enkä aina edes kerran kuukaudessa :) Valintaani myös ihmetellään aina oudommassakin seurueessa, mutta pieni tietoisku pakettini ei ole (vielä) saanut ketään vakuuttuneeksi.

    Kiitos blogistasi ja erityisesti tästä postauksesta. Osaat kirjoittaa hyvin ja asiaa. Blogiasi on mukava lukea ja se herättää minussa aina paljon uusia asioita ja auttaa katsomaan asioita erikantilta. Kiitos!

    -Ann

    VastaaPoista
  2. Moi Ann,

    Kiitos ja kiva kuulla! Light tuote -kultuuri valitettavasti jyllää meillä edelleen vaikka moni onneksi tiedostaa jo niiden vaarat.

    Ja tulee aina hyvä mieli tällaisista kommenteista. Kiitos siitä ja kiva kuulla :) Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon, tätä kaipasinkin! :)

    VastaaPoista
  4. Moi Mini! Kiva kuulla. Tosiaan grillaamisesta voi nauttia ihan hyvällä omatunnolla :)

    VastaaPoista