Sports Lady®

Sports Lady®

15.1.2012

Detox 6 päivä & detoxin haitat ja hyödyt

Tuorepuuro, joka vihdoin onnistui. Resepti tekstin lopussa.
Kuudes aamu meni jo rutiinilla: lämpimään veteen 1 tl camu camua, 1/2 tl opti-MSM:ää sekä puolikkaan sitruunan mehu
vihannesmehuun 2 tl vehnänorasjauhetta ja 2 rkl aloe veraa


Klo 10:30 aamiaiseksi munakas ja 2 spiruliinatablettia

2 munaa
kesäkurpitsaa
nokkosta
ashwagandhaa
kookosöljyä paistamiseen
himalajan ruususuolaa maustamiseen


Kädet ja olkapäät klo 12.30 Töölö Gymillä ja treenin jälkeen smoothie klo 14.30, jonka tein kotona valmiiksi:
1/2 banaani
1 dl mustikoita
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl lucumaa
1 rkl hampunsiemeniä
2 tl siitepölyä
1 rkl aloe veraa
steviaa


Valitettavasti se vaan on niin, että salitreenistä ei tule mitään tämän detoxin kanssa. Tiistaina se vielä jotenkin sujui, mutta nyt siitä ei tullut kyllä yhtään mitään... 
Kaakaopapuja ja gojeja oli laukussa eväänä välipalaksi
Sitten päivällishässäkät... 30 min päivällistä ennen lämpimään veteen 1 tl camu camua, 1/2 tl opti-MSM:ää sekä puolikkaan sitruunan mehu ja sitten vartin päästä omenaviinietikka shot. Klo 17.30 päivälliseksi oli keitettyä kanaa, salaattia, tomaattia sekä vähän vuohenjuustoa.
Iltapalaksi söin jugurttia, mustikoita, pellavansiemenrouhetta sekä detox teetä. Ja vähän gojimarjoja...


Päätin eilen, että sunnuntai saa olla viimeinen päivä kokeiluani. Vaikka energiaa tulee hyvin, ei salitreenistä tule mitään. Viikolla en juurikaan urheillut. Torstaina tein tunnin kävelyn, perjantaina en mitään. Eilinen salitreeni ei ollut hyvä treeni. Detoxin aikana tosin kuuluukin välttää urheilua. Sopivia lajeja sen aikana ovat jooga, kävely, pilates... Huono idea oli edes yrittää salilla käymistä, mutta pakkohan sekin oli itse todeta. 


Detoxin haitat ja hyödyt

"Kun keho alkaa puhdistua, saatat lähtötilanteestasi riippuen saada tilapäistä päänsärkyä, ummetusta ja/tai suoliston vilkastumista sekä iho-oireita"
Oma kommentti: torstaina ja perjantaina minulla särki pää, yleensä se ei särje koskaan (paitsi ehkä juhlien jälkeen...). Vatsan toimintaan tämä on vaikuttanut ummetuksena, siitä huolimatta että olen ottanut noita lisäkuituja kuurin aikana ohjeen lisäksi. Se alkoi myös torstaina, 3 päivää kuuria noudatettuani. Iho-oireita minulla ei ole ollut. 
"Normaalisti nämä menevät muutamassa päivässä ohi, jonka jälkeen voit huomata energisyyden ja keveyden tunteen lisääntymisen, painon normalisoitumisen, turvotuksien vähentymisen sekä hiusten ja ihon kunnon parantumisen. Kun elimistö alkaa taas toimimaan optimaalisesti, addiktiot vähentyvät, kuulet kehosi viestejä paremmin ja ruokailu muuttuu intuitiiviseksi."
Oma kommentti: minulla oireet eivät vielä sunnuntaihinkaan mennessä olleet menneet ohi. Paino on kuurin aikana pysynyt samassa lukemassa. Vireystilaan en myöskään huomaa muutosta, sillä syön muutenkin tosi terveellisesti. Enemmän huomaan sen laskevan vireystilaani. Maanantaina ilta meni vähän pitkäksi, mutta muuten olen mennyt nukkumaan ajoissa joka ilta (21.30-22.00).

Detoxin hyödyt ovat hyvin yksilöllisiä. Lyhyiden detox-kuurien aikana ei ihmeitä voi odottaa, mutta tässä on muutamia dokumentoituja hyötyjä:
  • immuniteetin parantuminen
  • energisyyden lisääntyminen
  • ihon kuulakkuuden lisääntyminen
  • hengityksen raikastuminen
  • hiuksien kunnon parantuminen
  • painon normalisoituminen
  • unen laadun parantuminen
  • tunne-elämän tasapainottuminen
  • ummetuksen ja suolisto-ongelmien vähentyminen

("Detoxin haitat ja hyödyt" -kappale on kopioitu Detox vihkosesta, joka oli paketiin mukana)

Mitä hyötyä minä tästä sain?
  • ihon parantuminen
  • opin tekemään erilaisia uusia smoothieita
  • tuorepuuronkin opin vihdoin valmistamaan tattarisuurimoista
  • opin keittämään kanan paistamisen sijaan, hyvää ja helppoa
  • tuli kokeiltua uusia juttuja: valmis luomuvihannesmehu (hyvää), quinoa (en ihastunut, pysyn edelleen täysjyväriisilinjalla), uusi välipalaherkku: gojimarjat ja kaakaopavut/kaakaomassa
Haitat minulle:
  • liian aikaa vievää
  • hirveästi tiskiä
  • salilla ei voi käydä
  • ummetus
  • päänsärky
  • väsymys
Tämän päivän aion vielä detoxilla olla, mutta sitten loppuu tämä kokeilu :) Elimistön puhdistumiseen vaikuttaa niin moni muukin asia. Mm. kosmetiikalla on hyvin suuri merkitys. Käytätkö luomulaatuisia pyykinpesu- ja astianpesuaineita? Entä shampoot ja meikit? Omat shampoot ja suurimman osan meikeistä ja kosteusvoiteista olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan. Pesuaineet olen edelleen ostanut tavallisesta kaupasta. Ehkä niidenkin vaihtamista laadukkaampiin voisi harkita. Jatkossa jatkan mahdollisimman puhtaan ruuan syömistä ja pyrin jatkossakin välttämään valmiita juttuja joissa on paljon lisäaineita. Mutta kahvi se maistuu kyllä hyvälle huomenna!

Detoxista en tämän enempää kirjoittele. Laitan tähän loppuun vielä tuorepuuron ohjeen, mistä tänään aamulla tuli oikeasti ihan tosi hyvää:
  1. huuhtelin tattarisuurimot (1 dl) hyvin ensin kuumalla ja kylmällä vedellä
  2. lisäsin joukkoon myös vähän aprikoosin siemeniä
  3. vettä päälle niin että ainekset peittyvät ja jääkaappiin yön yli
  4. aamulla huuhtelin nämä uudelleen 
  5. lisäsin joukkoon pari taatelia jotka olivat myös olleet likoamassa, ja lorauksen taatelien likoamisvettä
  6. kalaharin suolaa n. 1 tl joukkoon
  7. pieni pakasterasiallinen mustikoita
  8. blendasin nämä sauvasekoittimella, sillä saa puurosta hienompaa kuin blenderillä jolla se ei onnistu ollenkaan
  9. mitään mausteita puuro ei kaivannut, tänään en laittanut kaneliakaan joukkoon
  10. hyvää tuli, nam! Tätä kannattaa kokeilla.

2 kommenttia:

  1. Mulla samanlaisia kokemuksia detoxista, ei jaksa tehdä mitään! Jostain luin uuden termin nimeltä "retox", eli eletään niin puhtaasti ja terveellisesti, ettei tule detoxitarvetta ollenkaan. Se kuulostaa mielestäni varsin järkevältä! :)

    VastaaPoista
  2. Olen yrittänyt kokeilla luonnollisempia tuotteita. Itse en kuitenkaan ole esim. saanut hiuksia puhtaantuntuisiksi luonnonshampoilla enkä myöskään pyykkejä puhtaaksi luomupyykinpesuaineilla. Mainostamasi Bottega Verde -tuotteet eivät ole myöskään toimineet minulla erityisen hyvin.

    VastaaPoista