Sports Lady®

Sports Lady®

29.9.2011

Tunnesyöminen



Ajattelin kirjoittaa mielihaluista ja niistä eroon pääsemisestä. On olemassa valtavasti tutkimuksia mielialan ja tunteiden vaikutuksista syödyn ruuan määrään ja laatuun. Tulokset ovat vaihtelevia. Tunnesyömisellä on varmasti osuutta monien henkilöiden lihomisessa, mutta tutkimuksissa ei kai ole löytynyt mitään "tunnesyöjän" prototyyppiä, jonka perusteella lihomista voisi selittää. Ihmiset reagoivat eri tavoin stressiin. Toisille maistuu ruoka liiankin hyvin, toisille ei lainkaan. Yleensä stressaantuneena syödään rasvaisia ruokia, karkkia ja suklaata enemmän kuin tavallisesti. Joku saattaa ottaa muutaman ylimääräisen oluen tai lasin viiniäkin...


Ruokamielihalujen voimakkuus vaihtelee ihmisillä ja toiset pärjäävät mielihalujensa kanssa ilman suurempia ongelmia. Jollain mielihalu voi olla niin voimakas, että puhutaan riippuvuudesta, esimerkiksi suklaariippuvuudesta. Se on psykologista. Siitä pidättäytyminen voi hetken tuntua kurjalta, mutta siihen ei liity varsinaisia vieroitusoireita. 


Torjuntakeinoja mielihaluille


Mielihalu alkaa heikkona mutta yleensä voimistuu nopeasti. Kun mielihalu on voimakas, tuntuu siltä, ettei se lopu ennen kuin olen antanut periksi ja syönyt vaikka sen pussillisen karkkia. Tunne ei ole kuitenkaan totta. Mielihalu katoaa kun vähän sinnittelee. Usein muutama minuutti riittää, sanotaan. Kuulostaa helpolta, mutta onko se?


Mielihaluista ei voi koskaan päästä eroon niitä jatkuvasti tyydyttämällä. Mitä useammin sorrut karkkipussiin, sitä suuremmalla todennäköisyydellä mielihalu jatkaa kiusaamistaan. Kun taas vähitellen pystyt torjumaan karkin himon, sitä pienemmällä todennäköisyydellä se tulee uudelleen. Ja lopulta se voi hävitä kokonaan. Usein neuvotaankin keksimään "sijaistoimintaa" kun mielihalu iskee. Soita kaverille, lähde lenkille tai tee mitä tahansa muuta kunhan huomiosi suuntautuu muualle. Tämäkin kuulostaa helpolta, se ei välttämättä ole. Kannattaa kuitenkin yrittää. Kun onnistut torjumaan makeanhimon, niin ensi kerralla se on jo vähän helpompaa. 

27.9.2011

Ruohonjuuri shopping



Eilen, ensimmäisen työpäivän päätteeksi jäin vielä tutkimaan Ruohonjuuren hyllyjä. Tarkoitus oli hankkia kahvia ja Udo's öljyä ja vähän muutakin tarttui sitten mukaan. 


Kahvi on vain parasta! Olen yrittänyt päästä siitä paheesta, mutta ei se onnistu. Kahvi on must have. Okei, 1-2 kuppia päivässä ja siihen se melkein jää. Aamuisin, pari suurta kuppia :) Ehkä päivällä vielä yksi kupillinen... Tämä ostamani kahvi on melko uutuus Ruohonjuuressa. Ugandasta, naisten viljelemä kahvi, keskipaahtoinen ja reilun kaupan sellainen. Hankin myös vihdoin kankaisen suodatinpussin. 


Hamppupatukat ovat myös ihanan makuisia ja otin myös mustikkaisen välipalapatukan, sitä en ole maistanut aiemmin. 


Ja sitten Udo's Oil. Se on kylmäpuristettu jalostamaton kasvisöljyseos, luomua. Sisältää omega 3,6 ja 9 rasvahappoja. Todella kehuttu ja ylistetty öljy. Sitä saa CocoVi baarissakin salaatin joukkoon ja lisänä myös smoothieen. Öljyä voi käyttää ihan sellaisenaan tai laittaa sitä puuroon, salaattiin, smoothieen tai jugurttiin. Ja on muuten hyvää. 

26.9.2011

Sports Ladya liikuttaa...

Viikonloppuna minulla oli käytössä pieni kiva auto josta löytyi potkua aika kivasti. On se niin helppoa istahtaa auton rattiin, varsinkin kun olen reippaasti aina tottunut pyöräilemään tai kävelemään joka paikkaan. Kiitos Sandcar!

Maanantaiaamun ajatuksia

Aloitin tämänkin aamun tunnin kävelylenkillä. Rakastan aamujen hiljaisia hetkiä kun maailma vasta herää. Tunnin kävely ja sinä aikana ehtii miettiä monet asiat. Tiedän, mielenkin pitäisi relata. Itse kuitenkin saan aina parhaat ideat lenkillä ja siinä ehtii suunnitella päivänkin asiat loistavasti. Eikö se niin mene, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)


Eilen lähdin klo 6.00 ovesta ulos ja oli vielä ihan pimeää. Sunnuntaiaamut eroavat arkiaamuista kyllä huikeasti. Kun ihmisiä ei tähän aikaan ole liikkeellä (kuka hullu lähtee lenkille klo 6.00 sunnuntaina?), näkee tosi paljon eläimiä. Eilen minua käveli kettu vastaan ja se ei ollut mikään ihan pieni. Häntä viuhuen se hyppeli takaisin pusikkoon. Linnut taas olivat niin kesyjä, että eivät minua kävelytiellä vaivautuneet edes väistämään, seisoa pönöttivät keskellä tietä. Ja pupuja loikki sinne tänne. Aika hienoa!


Viikonloppuna ajelin länsisuomeen päin ja matkalla on aivan pakko aina pysähtyä Kyläpelimannissa. Sieltä tarttui mukaan kaurahiutaleita ja vehnäleseitä...
Parasta mitä tiedän: puuro, jossa macaa ja lucumaa ja mustikoita sekä raejuustoa kaveriksi
Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!

25.9.2011

Supersunnuntai Superfood koulutuksessa



Sunnuntaiaamusta ajelin Vantaalle CocoVi:n ja Solgar Nordic'n koulutukseen. Aamun aloitti Paula Heinosen räväkkä presentaatio "8 askelta optimaaliseen terveyteen Superfoodeilla, Solgarin ravintolisillä ja luontaiskosmetiikalla" Ensin pureuduttiin hieman funktionaalisen lääketieteen maailmaan ja sitten käytiin läpi mm. seuraavia asioita. 



- Optimaalinen ravitsemus/ruoansulatus
- Hyvä maksan toiminta
- Vahva immuniteetti
- Tulehdustekijöiden tasapaino
- Hormonitoiminnan tasapaino
- Hermoston terveys
- Lihaksiston ja luuston vahvuus
- Riittävä solujen energian saanti
CocoVi:n markkinointia sekä viestintä- ja pr-palettia meille avasi Sami Sundvik. 


Sitten Jaakko Halmetoja piti oman mielenkiintoisen presentaationsa superfoodeista, joka avarsi erinomaisesi sitä miksi superfoodeja kannattaa käyttää ja mikä niistä tekee superfoodeja. 


CocoVin superfoodeista niin ikään esityksen piti Heikki Harju (personal trainer, ravintovalmentaja). Hän kertoi meille siitä miten arkikäytössä voidaan käyttää superfoodeja. Presentaatiossa käytiin läpi miten superfoodit toimivat VHH (vähähiilihydraattinen)-ruokavalion lisänä, kuinka kuka tahansa voi hyödyntää superfoodeja, miksi nimenomaan superfoodeja, kuinka laihduttaja hyötyy superfoodeista jne. 


Päivän lopuksi kuulimme vielä Solgar Nordicin Altti Parviaisen ja Timo Lehdon esitykset heidän tuotteistaan. 


Nyt ei näistä sen tarkemmin, mutta tulen varmasti kirjoittelemaan myös yllamainituista aiheista omassakin blogissa. Viisastuin päivän aikana taas todella paljon, huomenna onkin mukavaa aloittaa työt CocoVi:lla. Mahtavaa :)
Ja tässä meidän huippua CocoVi Bar jengiä koulutusta kuuntelemassa

24.9.2011

Moko Breakfast

Eilen nautiskelin aamiaista hyvässä seurassa Moko Marketin Cafe'ssa. Herkutteluksihan se meni. Oikeutin itselleni nämä mässytykset, sillä tästä päivästä alkaa vähän tiukempi kuri syömisten kanssa. 


Viihtyisä myymälä ja kahvila sijaitsee vanhassa teollisuuskiinteistössä Perämiehenkadulla. Perjantaiaamuna ei varsinaista aamiaista ollut tarjolla, mutta lauantaisin heillä on suosittu brunssi. Moko Marketin Cafessa on myös kabinetti, jossa voi pitää paltsuja ja sen ollessa vapaana se on asiakkaiden käytettävissä muutenkin. Istuskelimme kabinetissa ja nautimme ihanat aamupala ciapatat ja kahvit. Kabinetin vieressä on lapsille myös kiva leikkipakka missä voi vaikka piirrellä.


23.9.2011

Lasinen juomapullo



Olimme lapsen kanssa elokuvissa ja unohdin teatterisaliin juomapulloni. Olen pitkään kartellut muovisia juomapulloja ja uusihan sitä oli mentävä hankkimaan. Tällä kertaa päädyin Lifefactoryn lasiseen 650ml pulloon. Näitä muuten on saatavina myös lapsille, tuttipulloina. 


Pullo sopii kylmille ja kuumille juomille. Se ei sisällä BPA:ta (Bisfenoli A, jota saattaa vapautua muovisista juomapulloista veteen), ftalaatteja (ftalaatteja käytetään muovin, kuten PVC:n pehmentämiseen) tai PVC:tä. Pullossa on silikonihuppu ja se suojaa lasia. Tämän voi pestä koneessa. Olisin halunnut valkoisen, mutta en löytänyt tähän hätään. Tämä vaalean vihreäkin on aika kiva vai mitä? I like.

22.9.2011

New nails

Pitkän tauon jälkeen kävin laittamassa taas ihanat kynnet. Siru Kaisaniemen La Chica'ssa laittaa aivan superhyvin ne aina, joten hänen käsittelyynsä suunnistin tälläkin kertaa. Kiitos Siru, ihanat tuli!

21.9.2011

Protskupatukka kuin jaffakeksiä

Alkuviikosta postilaatikostani tipahti testattavaksi Gainomaxin uusia Protein Bar patukoita. Olen aika fanaattinen protskupatukoiden käyttäjä, ja tässä tuli vähän uusia makuja maisteltavaksi. Protskupatukat on tarkoitettu treenin jälkeiseksi palautusateriaksi tai niitä voi syödä terveellisenä välipalana. Käsilaukussa on aina mukana patukoita ettei pääse nälkä ja heikotus yllättämään. Parhaiten nämä maistuvat kahvin kanssa välipalana. Tänään nappasin vauhdissa "Chocolate Orange Flavour" -patukan ja se maistui ihan jaffakeksille, nam. Tulin kiireessä asiakkailta kotiin käymään ja patukka naamariin niin jaksaa tehdä oma treenin, kiire kun oli. Kuulasisko se siellä kolkutteli oven takana jo GB:lle.



Gainomaxilta makuja löytyy mustikka, toffee ja appelsiinisuklaa. Kaikkia makuja on nyt testattu. Tykkäsin. Maku on hyvä ja patukat eivät ole harmaata mönjää, niin kuin joidenkin valmistajien valitettavasti ovat. Oma lemppari on mustikka, jossa on jugurttikuorrute. Mutta appelsiini/suklaakin on tosi hyvää!

20.9.2011

Maria Montazami



Kävin tänään hankkimassa pari verhotupsua ja menin hakemaan irtoripsiä Make Up Storesta (siellä on muuten parhaat ripsiräpsyttimet). Päivitin myös huulipunatilanteen. Löytyi juuri minun väriseni huulipuna, joka oli sattumalta nimeltään "Maria Montazami". Ystävällinen myyjä laittoi minulle huulimeikin, ja päädyin ostamaan rajauskynän, hulkkarin ja huulikiillon. Ihanat! Ekstrana sain kokeiltavaksi minikokoisen shampoon ja hoitoaineen. Maria Montazami on muuten aivan paras Svenska Hollywood Fruar -ohjelmassa, ihan superhöppänä. Katselen TV3:lta taas uuden tuotantokauden jaksoja, viihdyttävää.

19.9.2011

Mikä on ihmisen suorituskyvyn raja?



Viikonlopun CocoVi:n sponsorointi -koulutuksessa minulla oli kunnia istua koko päivä upeiden huippu-urheilijoiden kanssa saman pöydän ääressä. Soke Productionin pitämässä koulutuksessa meitä sivistettiin koko päivä sponsoroinnin ja sosiaalisen median saloista. Aivan huippu koulutuspäivä! CocoVi järjesti urheilijatiimilleen päivän, josta jokainen sai varmasti hyvät eväät tulevaa yhteistyötä varten. Itse en luonnollisetikaan ollut mukana urheilijan ominaisuudessa :) 


Soke Productionin Tero Puranen veti loistavat setit ja päivän päätteeksi olimme monta ideaa ja asiaa rikkaampia. Kiitos Terolle ja CocoVi:n Samille loistavasta päivästä. Ja kiitos myös teille muille mukana olleille!


Ultrapyöräilijä Markku Saarinen
Päivän lopuksi meille piti presentaation Markku Saarinen, ultrapyöräilijä. Markun esitys "Ihmisen suorituskyvn rajoista" pohjautui hänen omaan tarinaansa, joka oli aivan mieletön. Mikä on ihmisen suorituskyvyn rajat? Miten sitä voi kasvattaa ja miksi sitä pitää kasvattaa? 


55-vuotias Markku Saarinen aloitti ultrapyöräilyn 12 vuotta sitten. Ensimmäinen lenkki oli 12 kilometriä ja siitä matkat vähitellen kasvoivat. Jo muutaman kuukauden kuluttua hän polki 5 vuorokaudessa Nuorgamista Paimioon 1500km matkan. Markun kuntoiluinnostus kuitenkin alkoi jostain ihan muusta. 12 vuotiaana hän näki kuvan Arnold Schwartzeneggerista ja kuva jätti mieleen sellaisen ajatuksen, että tuollainen keho on saatava. Isän kanssa he rakensivat kuntosalilaitteet vuonna -68 ja tästä alkoi punttitreenit. Mutta sen jälkeen on astunut kuvaan myös kestävyyspuolen treenaaminen, ja se ei Markulla olekaan ihan ehkä jokamiehen perustreeniä. 


Jos haluaa kehittyä, on tultava mukavuusalueelta pois, sen me kaikki tiedämme. Nykyään niin valitettavan moni viihtyy liian hyvin siellä mukavuusalueellaan ja epämukavuusalue sen kun laajenee. Sohvalla on mukava makoilla ja koneet hoitavat kaiken työn puolestamme. Markku kertoi yhdestä treenimuodostaan, askelkyykkykävelystä. Hän oli hankkinut 30kg painoliivit, joilla hän alkoi treenata askelkyykkykävelyä. Ensimmäisellä kerralla hän käveli kyykäten alle 50 metrin matkan. Nyt sujuu jo yli 5 kilometrin lenkki. Tämä on lievästi sanottuna sitä mukavuusalueelta pois tulemista.


Superfoodeja Markku on käyttänyt kolmisen vuotta. Hän puhuu kuitenkin mieluummin ravintotiheästä- ja ravintorikkaasta ruoasta. Hän on myös kyseenalaistanut perinteiset ravinto-opit ja noudattaaakin vähähiilihydraattista ruokavalioita. Ei ehkä juuri se perinteisin kestävyysurheilijan tapa syödä, mutta toimii erinomaisesti. 


Lähes parin tunnin aikana kuulin sellaisia juttuja, mihin ei olisi ikinä uskonut kenenkään koskaan pystyvän. Tässä se taas nähdään, että kun johonkin uskot niin kaikki on mahdollista. Alitajunnan voimaa ei pidä aliarvioida koskaan. Kun olet mielessäsi jo jossain käynyt, pystyt sen tuomaan myös käytännön tekemiseen. Tähän uskon myös itse, ja sen kertoo myös blogini banneri. Kaikki on mahdollista! Olin erittäin vaikuttunut! Tsemppiä Markulle treeneihin ja tulevaan koitokseen Amerikan läpiajoon RAAMiin. Matka rannikolta rannikolle on noin 5000 km mittainen ja se tullaan ajamaan yötä/päivää. Markun sivuilta voit lukea vielä lisää hänen treenaamisestaan ja ravitsemuksestaan! Ja tsemppiä treeniin myös muille upeille CocoVi:n urheilija-tiimiläisille!

18.9.2011

Sunnuntaiaamupäivän kaunis lenkki

Kannatti ajaa Luukkiin asti. Mahtavat lenkkimaastot. 8,2km upeissa maisemissa ja hyvässä seurassa. Keskisyke 126 ja huiput 154. Energiaa paloi 390 kcal, jonka olisin varmasti näin kauniina päivänä kuluttanut pullaan jos täällä olisi ollut kahvila. Näin lähti päivä mukavasti käyntiin!





Trail running lenkkarini olivat täällä omiaan 
Viikon muut urheiluni:
maanantaina 45min fillarointi ja 60min kahvakuulaa
tiistaina tehokas 25min salitreeni
keskiviikkona 60min kävelyä
torstaina 90min kävely ja 45 min kahvakuulatunti
perjantaina 60min kävely
lauantaina 60min kävely
sunnuntaina 80min kävely


Ensi viikolla luvassa vähän tiukempaa salitreeniä, tämä viikko meni enemmän palautuessa. Mahtavaa sunnuntaita kaikille!


Be Well,
Sports Lady

17.9.2011

Sports Ladyn uudet haasteet CocoVi'lla

Oi mun on pitkään tehnyt mieli teillekin kertoa tämä loistava uutinen... Ja se tulee tässä!





Uudet tuulet alkavat puhaltaa tämän tytön elämässä kun alan lokakuun alussa vetää CocoVi Bar'eja Helsingissä. Olen aivan innoissani uudesta, mahtavasta, haasteellista työstä! Tämän ohella teen myös vähän PT:tä edelleen, mutta pääpaino tulee olemaan CocoVi:n Barien pyörittämisessä. 


Jos et ole kuullut vielä CocoVi'sta niin minäpä vähän valaisen tilannetta. CocoVi on vuonna 2007 perustettu ravintorikkaiden elintarvikkeiden, superfoodien, maahantuoja. Heidän avainsanojaan ovat alusta asti olleet "laatua edullisemmin". Kohtuullinen hinta, korkea laatutaso ja läheinen yhteistyö on mahdollistanut sen, että CocoVi superfoodit löytyvät jo yli 500 jälleenmyyjältä Suomessa. Tuotteita myyvät esim. Ruohonjuuri sekä Life -myymälät ja erilaiset luontaistuotekaupat. Myös jostain ruokakaupoista (lähikaupastani Mustapekasta mm!) voi bongata CocoVin tuotteita. 


Ravintorikkauden lisäksi superfoodit antavat mahdollisuuden monelle vähäosaisemmalle maalle. Siksi CocoVi on valinnut yhteistyökumppaneikseen pieniä ja keskisuuria tuottajia ympäri maailman, joissa työskenteleviä ihmisiä arvostetaan ja pidetään tasavertaisina yksilöinä. 


Oma kosketukseni superfoodeihin tuli raakasuklaan valmistamisen kautta. Sittemmin olen alkanut käyttää superfoodeja päivittäin. Hyllystä löytyy kaakaojauheen ja -nibsien lisäksi chiasiemeniä, macaa, lucumaa, mulperi- ja goji sekä inkamarjoja. Laitan niitä puuroihin, rahkoihin, teen smootheja ja pullankin päälle on kaakaonibsejä eksynyt. Niihin jää koukkuun! 


Sports Lady toivottaakin kaikki teidät tervetulleeksi CocoVi Baareihin. Toinen sijaitsee Kampissa Ruohonjuuressa ja toinen Erottajalla Green Dress -liikkeen yhteydessä. Kannattaa käydä tutustumassa ihaniin superfood herkkuihin ja minut näet siellä sitten lokakuussa!

15.9.2011

Vihersmoothie dinner

Kävin äsken pitämässä kahvakuulatunnin Kumpulan Intianpuistossa ja palautusjuomaksi/iltapalaksi tein vihersmoothien. Mustapekasta, meidän lähikaupasta löytyy loistavia raaka-aineita. Siellä on niin hyvät valikoimat luomua ja mieletön salaatti/vihannesosasto.





120g kurkkua
20g tuoretta pinaattia
1 kpl avocado
vettä n. 1,5-2dl
n. 1 tl ruususuolaa
10g lucumaa
5g macaa


Kaikki blenderiin ja kone käyntiin, nam!


Energiaa 249 kcal
Proteiini 8%
Hiilari 14%
Rasva 78%

Rasvakeskustelua

Lueskelin eilen Iltalehdestä taas alkavaa rasvakeskustelua. Tuoreessa Taija ja Jani Sompin kirjassa "Parantavat Rasvat" keikutetaan taas nykykäsitystä siitä, että rasva on epäterveellistä. Kevyttuote -ilmiö on johtanut rasvapelkoon. Nykyään välttelemmekin rasvaa, mutta sokeria taas kuluu järkyttäviä määriä.. 


Mitä mieltä te olette rasvojen syömisestä? Onko teillä jääkaapissa kunnon voita?


Luen tällä hetkellä Andreas Eenfeldt'n "Ruokavallankumous" -kirjaa. Omasta kaapista on kyllä viime vuosien aikana karsiutunut aika paljon teollisia tuotteita pois ja pyrinkin valmistamaan mahdollisimman paljon itse, käytän luomua niin usein kuin voin. 



14.9.2011

Superfood aamupuuro







Sports Ladyn versioon Chia puurosta tuli hunajan tilalle omenahilloa. Maanantaina tuli onneksi tehtyä omenahilloa ja kun hunaja oli loppu, laitoin siitä hillosilmän puuroon ja koristelin kuivatuilla Mulperi marjoilla ja Macalla (1tl). Tuli aivan taivaallisen hyvää ja tämä resepti pääsi lempparilistalle!


Teitä saattaa myös kiinnostaa paljonko tällaisessa puurossa on ravintoaineita ja energiaa...?


Proteiinia 9%
Hiilaria 61%
Rasvaa 30%


Chia siemenet kuivana 0,5dl painavat 30g 157 kcal
Pari kuorittua omenaa 190g 78 kcal
Maca 1 tl = 5g 17 kcal
Lucuma 1 rkl = 10g 33 kcal
Omenahillo 1 rkl = 20g 34 kcal
Yhteensä 319 kcal


Superloistavaa päivää kaikille!

12.9.2011

Kodin ja sporttailun tasapainottaminen

Muuton jälkeen olen sisustanut uutta ihanaa kotia aivan hulluna. Olen myös innostunut taas leipomaan. En tiedä johtuuko se syksystä, vai siitä että uudessa kodissa on niin ihanaa ja tekee mieli touhuta koko ajan. Olen mä kyllä liikkunutkin ja syömisten kanssa pysynyt melko ruodussa. Viikon sisällä olen tehnyt omenapiirakkaa, omenahilloa ja korvapuusteja. Omenapiirakkaa vein naapuriinkin, kun sitä innostuin tekemään niin paljon. He yllättyivät iloisesti :) Korvapuustien kanssa saadaan varmasti apua huomenna, kun lapsi järjestää tuparit kavereilleen ja yksi menun osa piti olla pullat. 


Koristeena raesokerin lisäksi kaakao nibsejä
Oman puun omppupiirakkaa
Lupaan lähiaikoina taas reipastua blogin kanssa ja kirjoittaa taas vähän useammin. Nyt olen ollut niin "koti moodissa", että tämä on vähän jäänyt. Mutta pian se "arki taas alkaa" ja taitaa pian puhaltaa vähän uudet tuuletkin Sports Ladyn kuvioissa. Niistä sitten tuonnempana lisää!

10.9.2011

Salutorgetin herkkuja ja superfood pohdintaa



Tällä viikolla otin pitkästä aikaa omaa aikaa ja nautin ihanan illallisen hyvässä seurassa Salutorgetissa. Ulkona syöminen on aina ihanaa, mutta kyllä mä oikeasti tykkään eniten niistä "omista", terveellisistä ruuistani. Mutta kyllä tätä Salutorgetin menuakin kelpasi maistella.


Superfoodeihin olen hurahtanut aivan täysin tänä vuonna ja seuraava hankintani tulee olemaan Chia -siemenet. CocoVi bar'ien ihanissa pirtelöissä käytetään myös Chia -siemeniä, sitä kautta niihin olen tutustunutkin. Ne ovat tällähetkellä todella huudossa maailmalla superfood -rintamalla. Ensi viikolla on aivan pakko saada tuorepuuroa aamiaiseksi, ohjeen tähän nappasin CocoVi blogista.




SYKSYINEN CHIA-TUOREPUURO (kahdelle)


1/2dl chia-siemeniä
1 1/2dl vettä
Aavistus 
Kalaharin suolaa
1rkl 
lucumaa
2 omenaa raastettuna
Kanelia
Hunajaa
Päälle kookoslastuja / hampunsiemeniä / pähkinöitä / superfoodeja
Sekoita chia-siemenet ja vesi. Anna seistä muutama minuutti ja sekoita. Anna seistä vielä n. 10 minuuttia, jolloin siemenet turpoavat ja muodostuu chia-hyytelöä. Lisää joukkoon raastettu omena, lucuma ja suola. Ripottele päälle kookoslastuja / pähkinöitä / superfoodeja sekä kanelia. Nauti esimerkiksi aamuisin.

8.9.2011

Suorin jaloin maastaveto



Suorin jaloin maastaveto on yksi treeniohjelmani liikkeistä. Liina lupautui mallikseni eräänä päivänä tässä GB:llä treenatessamme. 


Tämä aliarvostettu harjoitusliike vahvistaa alaselkää ja kehittää jalkoja ja pakaroita. Liike kohdistuu reiden koukistajiin (takareidet), pakaroihin, selän ojentajiin sekä reiden ojentajiin (etureidet). 


1. Seiso suorana jalat lantion leveydellä tangon levätessä yläreisien päällä. Otteessa rystyset osoittavat eteenpäin.
2. Taivu vyötäröltä katse eteenpäin ja polvet melkein lukossa laskeaksesi levytangon. Hengitä sisään.
3. Pidä keskivartalon jännitys kontrollissa ja käänny hitaasti lantiota nostaaksesi ylävartalon aloitusasentoon. Hengitä ulos nousun aikana. 


Liikkettä voi muunnella jos sinulla on liikkuva lantio. Voit tehdä sen korokkeella seisten. Nyt tanko pääsee menemään alle jalkojesi tason, jolloin lihakset työskentelevät kovemmin. Älä venytä lihaksiasi yli mukavuusrajan. Muista pitää liike sulavana.

6.9.2011

Sports Lady selänvenytyspenkissä GB:llä, päivän liike

Tiistaitreeniä kuulasiskon kanssa GB:llä. Vedin oman Saliohjelma 2:n ja olipa taas hyvät treenit hyvässä seurassa. Selkää ja hauista, jalat jätin nyt pois...  Sen verran tuntui eilinen huhkiminen (hyötyliikuntafillarointia, kävelyä ja tanssitunti) ja aamun lenkki jalkaosastossa. 

Lopussa kokeilin vielä selänvenytyspenkkiä, Liina halusi siitä viikon treeniliikkeen blogiinsa. Marianne tuli auttamaan meitä laitteen kanssa. Kiitos siitä hänelle :)





Tällä liikkeellä saa hyvin tehtyä vatsat, käsivarsia unohtamatta



Venytyspenkkiin säädetään ensin oma pituus...
...ja sitten laitteeseen makuulle, jalkojen lukitus...
...ja pää niin alas kuin hyvältä tuntuu. Mukavasti tuntui selässä venytys, pakaroita myöten.